Siirry pääsisältöön

Vilkka Wahl

kitaristi / säveltäjä / opettaja
vilkka-wahl

Kuva/Photo: Seppo Wahl.

Kitaristi Vilkka Wahl (s. 1978) on turkulaislähtöinen jazzmuusikko, joka asuu tällä hetkellä perheinensä Wienissä, Itävallassa. Musiikkiperheessä kasvanut Wahl aloitti musiikkiopinnot Turun konservatoriolla, josta hän jatkoi Helsinkiin, ammattikorkeakoulu Stadiaan. Itävaltaan Wahlin vei alun perin vaihto-opiskelu Grazin musiikkiyliopiston (KUG - Kunst Universität Graz) jazzosastolla vuonna 2005, ja 2008 hän muutti Itävaltaan opiskelemaan samaisen yliopiston maisteriohjelmaan.

Valmistuttuaan KUG:sta Vilkka Wahl on työskennellyt Itävallassa freelance-muusikkona erinäisissä projekteissa ja kitaransoitonopettajana mm. Vienna Music Institutessa. Projekteissa Wahl on päässyt esiintymään mm. John Abercrombien, Ain Agan, Karl-Heinz Mikhlin, Heinrich von Kalnein ja Stjepko Gutin kanssa. Grazin vuosina Wahl veti kaupungissa maineikkaita jamisessioita.

Suomessa Vilkka Wahl on esiintynyt mm. Severi Pyysalon, Manuel Dunkelin, Kasperi Sarikosken, Osmo Ikosen ja Turun filharmonisen orkesterin kanssa. Hän on myös työskennellyt Turun kaupunginteatterin orkesterimontussa sekä ollut mukana aloittamassa anniskelukahvila Tiirikkalan musiikkiohjelmaa Turussa.

Wahl valittiin Turku Jazzin Vuoden Artistiksi vuonna 2017.