Veli Kujala

harmonikan soittaja
veli-kujala

Kuva/ Photo: Maarit Kytöharju

Profiili

Syntynyt1976
Linkit
Yhtyeet

Harmonikan soittaja Veli Kujala (s. 1976) valmistui Sibelius-Akatemian solistiselta linjalta vuonna 2004 ja voitti jo opiskeluvuosinaan useita harmonikkakilpailuja sekä Suomessa että ulkomailla. Säveltäjänä hänellä on kilpailumeriittinään London Accordeon Festivalin sävellyskilpailun toinen sija vuonna 2001 ja Bryssel Jazz Orchestran sävellyskisan yleisöpalkinto vuonna 2003. Klassisen musiikin puolella Kujala on esiintynyt muun muassa Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Avantin, Pori Sinfoniettan ja hollantilaisen Ensemble Insomnion solistina.


Rytmimusiikkia Kujala on soittanut muun muassa Gourmet-kokoonpanossa ja Pekka Pohjolan Acoustic Bandissa. Kesällä 2005 haitaristi oli mukana Edward Vesalan tangoja esittäneessä Iro Haarlan Fingo-orkesterissa Viapori Jazzissa, ja saman vuoden keväällä hän tulkitsi Frank Zappan musiikkia Ensemble Ambrosiuksen Ruotsin-kiertueella.

Syksyllä 2000 Kujala perusti Pipoka-yhtyeen yhdessä kitaristi Jarmo Julkusen kanssa. Pipoka esittää liiderikaksikon originaalisävellyksiä sekä brasilialaista ja argentiinalaista musiikkia persoonallisina sovituksina. Yhtye itse nimittää tyyliään “brasilialais-ugrilaiseksi kamarijazziksi”. Veli Kujalan nimissä julkaistu debyyttilevy Pipoka (Rockadillo 2004) sai ylistäviä arvioita sekä jazzkriitikoilta että harmonikkamusiikin asiantuntijoilta.