Siirry pääsisältöön

Tuure Koski (s. 1969) on ehtinyt uransa varrella lukuisiin kokoonpanoihin, ja siten haalinut meriittejä niin sähkö- kuin kontrabasistinakin. Pianotunnit ennen kouluikää aloittanut Koski innostui bassosta 13-vuotiaana, opiskeli instrumenttia Oulunkylän Pop & Jazz Konservatoriossa Jakke Levon johdolla ja 1990-luvulle tultaessa siirtyi Sibelius-Akatemian jazzosastolle. Vuonna 1992 rumpali Tomi Salesvuon, kitaristi Jarmo Saaren sekä vibrafonisti Arttu Takalon kanssa perustettu XL-yhtye oli Koskelle luonteva jatko erilaisille rockbändeille, joissa hän oli aiemmin soittanut.

1990-luvun puolivälissä Koski oli jo todella kysytty muusikko, varsinkin saksofonistien, kuten Jouni Järvelän, Janne Murton, Sonny Heinilän, Manuel Dunkelin sekä Esa Pietilän taustalla. Näistä pitkäikäisin kiinnitys oli Manuel Dunkel Quartet, jossa Koski soitti vuonna 2002 julkaistulle Manuscript-levylle asti. Kirmo Lintinen Triossa basisti on säestänyt How Many Sistersiä vuodesta 1994 lähtien, ja pasunisti Antti Rissasen Mr. Foneboneenkin Koski liittyi jo vuonna 1998.

Koski valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 1999. Viime vuosina häntä on kuultu muun muassa How Many Sistersien, Mr. Fonebonen ja lauluntekijä Laura Sippolan levyillä. Erikoisemman session hän äänitti Radion Sinfoniaorkesterin sähköbasistina Esa-Pekka Salosen teoksessa Foreign Bodies, jonka RSO ja Salonen levyttivät maineikkaalle Deutche Grammophon -merkille vuonna 2005.