Tuomo Dahlblom

kitaristi/ säveltäjä
tuomo-dahlblom-2

Profiili

Syntynyt1978
Yhtyeet

Tuomo Dahlblom (s. 1978) opiskeli 1990-luvulla Jyväskylän Suomalaisen konservatorion pop/jazz-linjalla, mutta monen muun jyväskyläläismuusikon tavoin hänkin on todennut kaupungin Jazz Barin olleen se tärkein opinahjo. Aktiivisesti klubilla esiintyneen ja jammanneen Tuomon maine kiiri myös muualle Suomeen: vuonna 1998 kitaristi sai Pori Jazzin Vuoden taiteilija -tunnustuksen ja esiintyi festivaalilla esimerkiksi Maria Schneider Jazz Orchestran solistina. Seuraavana kesänä Dahlblom teki Jazzliiton kiertueen pianisti Jyrki Alasen kanssa vetämällään kvartetilla, ja vuonna 2000 hän aloitti opiskelut Sibelius-Akatemian jazzosastolla.

Vuosituhannen vaihteessa äänitetty debyyttialbumi Tuomo Dahlblom (Texicalli) ilmestyi vuonna 2002. Ärhäkän fuusiojazzin ja heleiden akustisten tunnelmien välillä vuorottelevat kappaleet ovat kitaristin käsialaa. Levy sai hyviä arvioita, joissa kiiteltiin monipuolisesti rakennettua kokonaisuutta ja liiderin rikasta saundimaailmaa.

Luovasti erilaisiin tyyleihin sopeutuva Dahlblom on ollut käytetty rivimuusikko: levytyksistä mainittakoon esimerkiksi basisti Lasse Lindgrenin Brotherhood-yhtyeen Sunburst ja kitaristi-lauluntekijä Petri Kauton Earth Turtle, molemmat vuodelta 2005. Keväällä 2005 Dahlblom esiintyi UMOn Nuorten solistien konsertissa jo melko kokeneena muusikkona. Kitaristin toinen oma albumi 02JKL (Texicalli 2007) on Jyväskylässä taltioitu rento sessio huippumuusikoiden säestyksellä.