Tuomas J. Turunen

pianisti/ säveltäjä
tuomas-j-turunen

Tuomas J. Turunen (s. 1985) on Kesälahdelta Pohjois-Karjalasta lähtöisin oleva, Helsingissä asuva pianisti ja säveltäjä. Turunen aloitti opintonsa Sibelius-Akatemian jazzosastolla vuonna 2005, jossa hänen tärkeimpinä opettajinaan ovat toimineen muun muassa Jarmo Savolainen, Jukkis Uotila sekä Seppo Kantonen.

Turunen toimii aktiivisena freelancerina esiintyen säännöllisesti sekä Suomessa, että ulkomailla. Hän myös säveltää ja sovittaa musiikkia erilaisille ja vaihtelevan kokoisille jazzkokoonpanoille aina soolopianosta big bandiin. Turunen tekee yhteistyötä nuorta sukupolvea edustavien eturivin jazzmuusikoiden kanssa Suomessa ja Ruotsissa. Hän soittoaan voi kuulla mm. yhtyeissä Elena & The Rom Ensemble, Aili Ikonen Tribute to Ella, Anna Inginmaa & Tuomas J. Turunen duo, Fifth Avenue ja Ilmavoimien Big Band.

Turusen soittoa voi kuulla myös äänilevyillä: Fifth Avenue - Tales (Groovy Records 2015) Elena Mindru - Evening In Romania (EM Records 2014), Aili Ikonen - Tribute To Ella (Fredriksson Music 2013), Nina Mya - Flying Solo (Fredriksson Music 2012) ja William Suvanne - Indian Curry (Inkkari 2007).