Timo Paasonen

trumpetisti
timo-paasonen

Profiili

Syntynyt1961
Yhtyeet

Timo Paasonen (s. 1961) aloitti uransa Grani Big Bandin riveissä 1970-luvun lopulla. Seuraavalla vuosikymmenellä Paasosta työllistivät muun muassa latinalaisamerikkalaiseen musiikkiin keskittyneet Super Samba ja salsaryhmä Fiestecita sekä pop/rock-puolella Clifters. Myös television viihdeohjelmat ja erilaiset musikaalit tulivat monipuolisen taiteilijan työnkuvaan mukaan 1980-luvun lopulla.

Ensikosketuksen ulkomaankeikkailuun Paasonen sai Espoo Big Bandin riveissä, ja myöhemmin UMOon liityttyään hän on päässyt kunnolla kiertämään Eurooppaa. Hän on muun muassa saanut kunnian työskennellä Natalie Coles ja Manhattan Transferin kanssa heidän Euroopan-kiertueillaan 1990-luvun puolivälissä.

Paasonen on paitsi konkari erilaisissa jazzprojekteissa ja big bandeissä, myös kiinnostunut laajentamaan osaamistaan ja jakamaan sitä. Hän toimii muusikon työn ohella Espoon musiikkiopistossa tuntiopettajana. Paasonen soittaa nykyisin myös Maarit Hurmerinnan yhtyeessä, Lohja Big Bandissä ja tekee freelancer-keikkoja erilaisissa produktioissa pääkaupunkiseudulla.