Tessa Virta

vokalisti / pianisti / säveltäjä
tessa-virta

Kuva/ Photo: Sampo Korhonen

Profiili

Syntynyt1967
Linkit
Booking

Musiikkialan monitaituri, pianisti- laulaja ja säveltäjä Tessa Virta (s.-67) on johtanut omaa orkesteriaan vuodesta -90 konsertoiden ja esiintyen erilaisissa tapahtumissa. Klassisten piano-opintojen myötä tiet johtivat lopulta Sibelius-Akatemian jazz-osastolle, josta Virta valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2006 piano pääaineenaan. Ensimmäisen oman konserttikiertueensa hän järjesti vuonna 2003 ja esikoisalbuminsa Um Poeta hän julkaisi seuraavana vuonna.

Virta esiintyi sävellyskonserttien merkeissä Jyväskylä Sinfonian kanssa vuonna 2010, ja orkesteria kuullaan myös Virran 2012 julkaistulla kolmannella albumilla Sun silmissäs näen rakkauden. Omien esiintymisten ja konserttien lisäksi Virta on tullut tunnetuksi orkesterinjohtajana monien suomalaisten artistien (mm. Tomi Metsäketo, Mari Palo, Tapani Kansa, Jari Sillanpää ja Pentti Hietanen) konserttikiertueilta. Esiintymisten lisäksi hän on tehnyt sävellyksiä ja sovituksia big bandeille, sinfoniaorkestereille, lauluyhtyeille, teatteriesityksiin sekä useille eri kokoonpanoille.

Tessa Virta esiintyy jatkuvasti mm. eri yritystapahtumissa sekä konsertoi omalla nimellään sekä “BossaTessa” - kokonaisuudella, isommalla kokoonpanolla että omalla triollaan. Esiintymisistä vastaa Tessa ja miehensä kontrabasisti Olli Peuhun yhteinen yritys Kumina Music Oy.

Lähde: tessavirta.net