Tero Saarti (s. 1971) opiskeli trumpettia lähes koko 80-luvun Kuopion konservatoriossa ja jatkui 90-luvulla Helsingissä, aluksi Pop & Jazz Konservatoriossa ja vuodesta 1993 lähtien Sibelius-Akatemian jazzosastolla, josta Saarti valmistui vuonna 2003. Saartin lahjakkuus huomattiin välittömästi ja hänet kiinnitettiin UMOon samana vuonna, kun Sibelius-Akatemian opinnot alkoivat. UMOssa trumpettia soittava Saarti on ollut jo pitkään big bandin tärkeä solistinen voima.

Akustista pienyhtyejazzia Saarti soitti 90-luvulla esimerkiksi pasunisti Mircea Stanin ja pianisti Jarmo Savolaisen yhtyeissä. Vuosikymmenen lopulla trumpetisti perusti oman kvartetin, mukana pianisti Riitta Paakki, basisti Ape Anttila ja rumpali Teppo Mäkynen. Saartin tiukka trumpetismi oli tärkeä osa vuosina 1993-2003 toimineen Groove Conventionin jazzfunkia, ja astetta rockahtavampaa funkia Saarti on soittanut 90-luvun puolivälistä lähtien Eternal Erectionissa, taiteilijanimellä T-Roy.

Tällä vuosituhannella Tero Saartin musiikillinen toimenkuva on säilynyt yhtä monipuolisena kuin aiemmin. Trumpetistin viimeaikaisimpiin meriitteihin kuuluvat osallistuminen Ain't Misbehavin' -teatteriproduktioon vuonna 2005 sekä 10-vuotiskiertue Jari Sillanpään yhtyeen riveissä. Saksofonisteista hänen panostaan ovat käyttäneet muun muassa Teemu Salminen septetissään, Paroni Pakkunainen Lars Gullin -tribuuttiprojektissaan sekä Jukka Perko Viisikko-yhtyeessään. Astetta modernimpaa jazzilmaisua edusti pianisti-säveltäjä Kari Ikosen levy Karikko (2001), jonka levytyskokoonpanoon Saarti kuului. Trumpetisti on soittanut myös muun muassa Jenny Robson Bandin, Mikko Hassisen ja Jussi Fredrikssonin levyillä sekä live-kokoonpanoissa esimerkiksi Riku Niemi Orchestran, Antti Rissasen Jukebox Bandin, Sofia Finnilän ja Espoo Big Bandin riveissä. Tärkein työpaikka on ollut kuitenkin UMO, jonka riveissä trumpetisti on soittanut ja levyttäyt kohta 20 vuotta. Saarti on opettanut trumpetinsoittoa sivutoimisesti 90-luvun lopulta lähtien, esimerkiksi Sibelius-Akatemian jazzosastolla ja Kuopion konservatoriossa.