Sami Pitkämö

laulaja/ säveltäjä/ sovittaja/ tuottaja
sami-pitkamo

Profiili

Syntynyt1973
Linkit

Sami Pitkämö (s. 1973) aloitti muusikonuransa pasuunaa soittamalla kotikaupungissaan Kauhajoella. Parikymppisenä Pitkämö muutti Helsinkiin opiskelemaan Pop & Jazz Konservatorioon jazzpasuunan soittoa, ja samaan aikaan soitti ja sovitti Boston Promenaden riveissä, lauloi omassa Riemukupla-bändissään sekä sävelsi musiikkia moneen suuntaan.

Nykyisin Pitkämö johtaa bändejä television huippusarjoissa (Tanssii Tähtien Kanssa, Obladii ja Nevada), sovittaa ja säveltää musiikkia artisteille, televisioon, teatteriin ja mainoksiin, johtaa omaa Sami Pitkämön Orkesteria ja tekee monenlaista yhteistyötä hyvän ystävänsä Lenni-Kalle Taipaleen kanssa duokeikoista yhteisen bändin esiintymisiin. Hän on myös yksi kuudesosa jo lähes legendaarista Hemma Beast- yhtyettä.

Lähinnä Pitkämön sydäntä lienee kuitenkin laulaminen ja oman musiikin tekeminen. Vuonna 2008 Sami julkaisi omaa nimeään kantavan debyyttilevyn ”Lauluja Rakkaudesta Ja Vähän Muustakin”, ja tälle Emma- ehdokkuudenkin ansainneelle albumille odotamme nyt jatkoa. Samana vuonna, kun debyyttilevy julkaistiin, Pitkämö sai Pori Jazzin Vuoden taiteilija -tunnustuksen.

Kahdenkymmenen vuoden ajan Pitkämö on saanut tehdä yhteistyötä monien alan legendojen kanssa ja samalla päässyt todistamaan myös uusien tähtien syntyä. Musiikki on vetänyt miestä ympäri maailmaa ja tutuksi ovat tulleet niin Eurooppa, USA, Afrikka, Aasia kuin Australiakin.