Siirry pääsisältöön

Panu Savolainen

vibrafonisti, säveltäjä
panu-savolainen

Photo: Ville Paul Paasimaa

Profiili

Syntynyt1990
Linkit
Booking
Yhtyeet

Vibrafonisti Panu Savolainen kuuluu suomalaisen jazzmusiikin kiinnostavimpiin lupauksiin.

Nuoresta iästään huolimatta Savolainen on jo ehtinyt saavuttaa jazzyleisön huomion laajalti erityisesti menestyksekkään HERD-yhtyeensä tiimoilta. Triokokoonpano voitti pääpalkinnon hollantilaisen North Sea Jazz -festivaalin European Jazz Competition -yhtyekilpailussa kesällä 2011. Vuonna 2010 Savolainen puolestaan valittiin Pori Jazzin Vuoden taiteilijaksi ja vuonna 2014 Sipoon Kalkkiranta Jazz -festivaalin taiteelliseksi johtajaksi pianisti Iiro Rantalan jälkeen.

Savolaisen opettajiin ovat kuuluneet mm. David Friedmanin, Rob Waringin, Jukkis Uotilan, Tim Hagansin ja Dave Samuelsin kaltaiset jazzsuuruudet ja hänen soittokumppanilistaltaan löytyy myös merkittäviä nimiä kuten Bobby Hutcherson, Cedar Walton ja Peter Erskine. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemian jazzosastolla sekä Jazz Institute Berlinissä. Oman värinsä Savolaisen soittoon tuo myös hänen taustansa klassisen musiikin lyömäsoittajana. Hänen soitossaan kuuluvatkin rinta rinnan konstailematon svengi ja tekninen hienostuneisuus, aina musiikin ehdoilla toteutettuna.

Eräs syy Panu Savolaisen nopeaan nousuun Suomi-jazzin huipulle on hänen kykynsä tuoda oma henkilökohtainen soittotyylinsä ja laaja musiikillinen skaalansa kuhunkin vaihtelevista soittotilanteistaan. Kyseessä on merkittävä kyky kelle tahansa muusikolle – ja varsinkin sellaiselle, jonka suurimmat hetket lienevät yhä tulevaisuudessa.

ed. Annamari Innanen 7.11.2014