Siirry pääsisältöön

Osmo Ikonen

laulaja/ sellisti
osmo-ikonen

Kuva/ Photo: Anna Äärelä

Profiili

Syntynyt1980
Linkit
Yhtyeet

Osmo Ikonen (s. 1980) on suomalainen laulaja, lauluntekijä ja multi-instrumentalisti. Hän on julkaissut kaksi sooloalbumia, Stories from Within vuonna 2008 ja Heaven or Hell is Just a State of Mind vuonna 2010, sekä soittanut useissa kokoonpanoissa.

Ikonen aloitti sellonsoiton kuusivuotiaana, mutta kiinnostui myöhemmin basson- ja pianonsoitosta. Hän opiskeli Kaustisen musiikkilukiossa ja muutti myöhemmin Helsinkiin päästyään opiskelemaan Sibelius-Akatemiaan.

Ikonen osallistui yhdessä kuuron rap-artisti Signmarkin kanssa vuoden 2009 Eurovision laulukilpailun Suomen-karsintoihin kappaleella Speakerbox. He sijoittuivat karsintojen finaalissa toiselle sijalle. Ikonen yritti Euroviisuihin uudestaan vuonna 2010 kappaleellaan Heaven or Hell, muttei päässyt jatkoon. Osmo Ikonen on myös osallistunut vuoden 2011 Puolan kilpailukappaleen Jestem englanninkielisen version First Class Ticket to Heaven tekoon. Ikonen esiintyi itsenäisyyspäivän vastaanotolla presidentinlinnassa joulukuussa 2011 yhdessä Kaartin Soittokunnan Combo-yhtyeen kanssa.

Osmo Ikonen on ottanut osaa useisiin kansainvälisiin laulukilpailuihin, jotka ovat tavoittaneet satoja miljoonia ihmisiä television välityksellä. Laulun lisäksi hän soittaa selloa Olavi Louhivuoren Emma-palkitussa Oddarrang-yhtyeessä, bassoa The Northern Governors -yhtyeessä ja koskettimia Sunrise Avenue -yhtyeessä. Lisäksi hän on tuttu kasvo monista tv-ohjemista kuten, Lauantaiprojekti, Ilta Annen ja Hannahin kanssa, Make up ja The Voice of Finland.

Osmo Ikonen on vieraillut lukuisilla levyillä soittajana sekä laulajana ja hän on ollut mukana kirjoittamassa kappaleita muun muassa Anna Abreulle, Cheekille, Fintelligensseille, Sunrise Avenuelle ja Janna Hurmerinnalle.