Siirry pääsisältöön

Mikko Pettinen

trumpetisti/ säveltäjä/ kapellimestari/ sovittaja/ opettaja
mikko-pettinen

Kuva/ Photo: Teemu Salminen

Mikko Pettinen (s. 1974) on yksi Suomen kuumimmista nuorista jazznimistä. Sibelius-Akatemiasta valmistunut Pettinen valittiin arvostetussa Getxon yhtyekilpailussa parhaaksi solistiksi vuonna 2002. Samalla hänen MP4-bändinsä voitti Getxonissa epävirallisen Euroopan mestaruuden (Jazz Getxo Live, Hilargi 2002). MP4:n debyyttialbumi Central Playa (Impala) ilmestyi vuonna 2004. Levy oli ehdolla Jazz-Emman saajaksi, ja Jazzrytmit-lehden äänestyksessä kriitikot valitsivat sen vuoden parhaaksi jazzlevyksi.

Pettinen sai vuonna 2001 toisen palkinnon nuorille solisteille tarkoitetussa Carmine Caruso International Jazz Trumpet -kilpailussa Renossa, Yhdysvalloissa, ja siitä lähtien hän on ollut kysytty esiintyjä. Pettinen on esiintynyt lukuisissa kokoonpanoissa (mm. Son Sabroson, Electromagnetique), ja ennakkoluulottoman asenteensa ansiosta hän on vieraillut muun muassa Jimi Tenorin livekokoonpanossa sekä Palefacen, HTBT:n, Jonnan, Redraman, Asan ja Anssi Kelan levyillä. Monipuolisena ja valovoimaisena muusikkona Pettinen on kysytty myös big bandeissä. Hän on soittanut UMOn lisäksi European Broadcasting Union Big Bandin lineupissa sekä Nat Newborn Big Time -orkesterissa. Pettinen on soittanut myös yhdessä gospel-yhtyeiden kanssa, joista mainittakoon Soul Connection, Soflow ja Katajainen kansa. Lisäksi Pettinen on Axl Smithin livekokoonpanon jäsen ja laulaa uudessa The Peripherials -lauluyhtyeessä.

Pettinen on toiminut kapellimestarina ja suunnittelijana UMOn Soul Night -produktioissa, ja hän on säveltänyt ja sovittanut niin lastenmusiikkia, poppia, soulia kuin gospeliakin. Lisäksi Pettinen toimii trumpetinsoiton tuntiopettajana Metropoliassa ja Pop-Jazz -konservatoriossa.