Lasse Sakara

kitaristi
lasse-sakara

Profiili

Syntynyt1980
Yhtyeet

Lasse Sakara (s. 1980) kiinnostui musiikista jo nuorella iällä, ja aloitti kitaransoiton 10-vuotiaana kotikaupungissaan Keravalla. Hän opiskeli kitaransoittoa ensin Keravan musiikkiopistossa ja jatkoi myöhemmin ammattiopintoja Helsingin ammattikorkeakoulu Stadian (nyk. Metropolia) Pop/Jazz-musiikkipedagogilinjalla.

Sakara on vuosien varrella osoittanut monipuolisuutensa ja taipuisuutensa moneen eri musiikkityyliin. Jazzpuolelta kitaristi on tullut ehkä parhaiten tunnetuksi rumpali Olavi Louhivuoren Oddarrang-yhtyeestä, mutta yhtä lailla hän on osoittanut taitonsa iskelmä- ja pop-musiikin parissa, kuten esimerkiksi Samuli Edelmannin sekä Mikko Leppilammen yhtyeissä.

Sakara on tehnyt paljon myös televisio- ja teatterikeikkoja, joista esimerkkeinä ovat Idols-ohjelma sekä Kutsumattomat vieraat -näytelmä. Studiomuusikkona häntä on voinut kuulla sekä Oddarrangin Music Illustrated -levyllä, joka voitti Jazz-Emman vuonna 2006, että esimerkiksi Jipun, Samuli Edelmannin, Mikko Leppilammen, Lasse Mårtenson -tribuuttiyhtyeen, Juha Tapion, Husky Rescuen ja Essi Wuorelan julkaisuilla.