Lasse Lindgren (s. 1977) soitti aluksi viulua, mutta ala-asteen musiikkiluokalla opettaja innosti 11-vuotiaan nuorukaisen kokeilemaan sähköbassoa. Porvoon musiikkiopisto ja jamibändit Mikko Innasen kanssa valmensivat teini-ikäisen basistilupauksen Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolle ja varsinaiselle jazzosastolle, jossa Lindgren aloitti opiskelun vuonna 1996.

Kalle Kaliman ja Mikko Innasen perustaman Nuijamiehet-yhtyeen ohella eräs Lindgrenin varhaisista bändeistä oli Free Control, jonka vuonna 1998 julkaisema debyyttialbumi oli myös basistin ensimmäinen levytys. Free Controlin jälkeen Lindgren vaikutti myös Jouni Järvelä Groupissa sekä Jukka Perkon Hurmio-orkesterissa, jolloin basistin tavaramerkiksi muodostui akustinen bassokitara.

Vuosituhannen alussa toimi jonkin aikaa Lasse Lindgren Trio, jossa mukana soittivat Teemu Viinikainen sekä Markus Ketola. Hieman myöhemmin syntyi varsin poikkeuksellista Suomi-jazzia tarjonnut Brotherhood-yhtye, jonka kappaleet olivat duurivoittoisia ja valoisia, mikä noteerattiinkin uudenlaisena pelinavauksena, ja yhtyeen debyytialbumi Sunburst (omakustanne 2005) keräsi erityisen hyviä arvioita. Lindgrenin kiinnitysten määrä eri yhtyeiden basistina on viime vuosina kasvanut tasaista tahtia. Jouni Järvelä Groupin lisäksi hän on soittanut laulaja Johanna Iivanaisen yhtyeessä ja Pekka Pylkkäsen Putkipajassa. Charles Gilin järjestämiä Vapaat äänet -kiertueitakin Lindgren on ehtinyt tekemään jo ainakin Nuijamiesten, Markku Veijonsuo Trion, Lift-kvintetin sekä Oddarrang-yhtyeen basistina.