Siirry pääsisältöön

Kalle Kalima

kitaristi, säveltäjä
kalle-kalima

Kuva/ Photo: Wolfgang Siesing

Tähänastisen uransa aikana Kalima on ehtinyt työskennellä muun muassa trumpetisti Tomasz Stankon, saksofonisti Juhani Aaltosen, pianisti Heikki Sarmannon, rumpali Tony Allenin, laulaja Linda Sharrockin ja basisti Ed Schullerin kanssa. Hän tekee myös yhteistyötä suomalaisen multi-instrumentalisti Jimi Tenorin kanssa. Viime vuodet ovat Kalimalle olleet äärimmäisen kiireisiä, sillä hän on keikkaillut Euroopan lisäksi aktiivisesti myös Afrikassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa.

Kalimaa pitävät tällä hetkellä kiireisenä hänen useat kansainväliset kokoonpanonsa. Tenors of Kalmassa Kaliman taituruus yhdistyy Jimi Tenorin avaruushipsteriyteen, K-18 saa inspiraationsa elokuvamaailmasta, Kuu! on vokaalijazzia noir-hengessä. Yksi tuoreimpia projekteja on A Novel Of Anomaly. Yhtye koostuu Kaliman lisäksi sveitsiläisestä vokalisti-räppäri Andread Schaererista ja maanmiehestään rumpali Lucas Nigglistä,  sekä italialaisesta harmonikkataiteilijasta Luciano Biondinista. Kokoonpano julkaisee debyyttialbuminsa vuonna 2018 ACT-merkillä.

Muita Kaliman aktiivisia yhtyeitä ovat Johnny La Marama, Long Winding Road, Pentasonic, Klima Kalima, Oliwood, Z-Country Paradise ja Oh-Kester Osloer 3.