Kadi Vija

laulaja
kadi-vija

Kuva/ Photo: Maarit Kytöharju

Kadi Vija on suomalaisen nuoren sukupolven lahjakas jazzin ja improvisoidun musiikin äänitaiteilija. Hänen ainutlaatuinen lähestymistapansa laulamiseen ja tulkitsemiseen on saanut vaikutteita instrumentaalisesta jazzmusiikista, virtaavista ajatuksista sekä abstraktiudesta. Vijan musiikki on täynnä havaintoja ihmisistä, arkielämästä sekä äänimaailmoista. Vija kertoo tarinoita melodioiden, äänensävyjen sekä ideoiden kielellä, kiertämällä laulajalle ominaisimman tavan - lyriikat. Musiikissaan Vija tavoittelee mukavuusalueensa sekä tuntemattoman välistä balanssia, ja tekee sen äärimmäisen vilpittömästi.

Kadi Vija on opiskellut kansainvälisesti merkittävissä kouluissa, kuten Berklee College of Music, Conservatory van Amsterdam sekä Sibelius Akatemia. Näissä yhteisöissä Vija on useiden lahjakkaiden jazzmuusikoiden kanssa kehittynyt multiversaaliksi artistiksi. Kadi Vijan aktiivisin yhtye Kadi Quartet julkaisi debyyttialbuminsa Stories (2014) ja on menestynyt mm. Nordic Jazz Comets 2013 (1. sija) ja European Jazz Competition 2014 (finalisti) -kilpailuissa, joiden ansiosta yhtye on tullut tutuksi niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Tuoreimmassa projektissa Vija tekee yhteistyötä kanadalaisen pianistin Lucas Dannin kanssa. Muun muassa Fred Herschilta oppeja saanut Dann opiskelee Conservatory van Amsterdamissa. Duo julkaisee Thelonious Monkin musiikille omistetun albuminsa Ugly Beauty maaliskuussa 2017. Albumin julkaisee digitaalisesti Texicalli.

Ed. Anna Innanen 5.2.2017