Siirry pääsisältöön

Jussi Lampela

säveltäjä/ kitaristi/ opettaja
jussi-lampela

Profiili

Syntynyt1972
Linkit
Yhtyeet

Jussi Lampela (s. 1972) on todellinen musiikin moniottelija: miehen päätyönä toimivat sovitus- ja sävellystyöt erilaisille kokoonpanoille konsertteihin, äänilevyille, elokuviin ja televisioon, mutta hän on myös lahjakas kitaristi ja suosittu opettaja.

Lampela valmistui Sibelius-Akatemian jazzmusiikin osastolta vuonna 2002, pääaineenaan sähkökitara. Kitaristi oli kuitenkin ehtinyt hakemaan lisäoppia myös Yhdysvalloista ja Ruotsista sekä opiskelemaan sävellystä muun muassa Kari Heinilän ohjauksessa. Lampela on ollut ahkera esiintyjä big bandien ja orkesterien riveissä keikoilla ympäri Suomen. Hän on esiintynyt muun muassa UMO Jazz Orchestran, Jean S:n, Markku Johanssonin yhtyeen, Pekka Toivasen yhtyeen, Sinfonia Lahden, Kuopion Kaupunginorkesterin, EBB:n (Espoo Big Band), Tapiola Sinfoniettan, Helsingin poliisisoittokunnan ja The Great Helsinki Swing Big Bandin kanssa.

Oman Jussi Lampela Nonet -yhtyeen kanssa Lampela on tehnyt töitä jo useamman vuoden, lähinnä säveltäjän ja johtajan roolissa. Jussi Lampela Nonetin ja trumpetisti Jukka Eskolan yhteislevy Lampela X Eskola (Ricky-Tick Records 2010) oli vuonna 2010 Emma-ehdokkaana Vuoden jazzlevytyksenä. Lampela X Eskola oli jatkoa Lampelan ensimmäiselle omalle soololevylle Episode 1, joka ilmestyi vuonna 2007.

Nykyisin Lampelan päätyönä on sovittaminen ja säveltäminen vaihteleville kokoonpanoille, mm. big bandeille, sinfoniaorkestereille ja sekalaisille pienemmille kokoonpanoille. Pitempiaikaisia yhteistyökumppaneita ja projekteja ovat olleet mm. Vantaan viihdeorkesteri, Oulu All Star Big Band, Jukka Eskolan ja Teppo Mäkysen levytuotannot sekä säveltäjä Pessi Levannon orkestroijana/sovittajana toimiminen useissa suomalaisissa kokoillan elokuvissa. Lampelan sävellysjälkeä on voinut kuulla muun muassa Lepakkomies ja rajanvetäjä -dokumentissa. Viimeisimpiä töitä vuonna 2013 ovat mm. My Fair Lady-musikaalin sovitus kamariyhtyeelle, sovituksia Oulu Sinfonialle sekä Teppo Mäkysen uuden 8-henkisen yhtyeen musiikin sovittaminen.

Laajan sovitustyön ohella Lampela on ehtinyt myös toimia Great Helsinki Swing Big Band ry:n puheenjohtajana sekä opettaa teoria-aineita, yhtyeopetusta sekä kitaransoittoa useissa pääkaupunkiseudun musiikkioppilaitoksissa, muun muassa Sibelius-Akatemian jazzosastolla, Vantaan musiikkiopistossa, Espoon Pop/jazz-musiikkiopisto Ebelissä sekä Metropolia AMK:n pop/jazz-koulutusohjelmassa.