Siirry pääsisältöön

Jartsa Karvonen

rumpali / lyömäsoittaja / opettaja
jartsa-karvonen

Jartsa Karvonen (s. 1955) on kysytty suomalainen rumpali ja rumpujen soiton opettaja. Karvonen kouluttautui rumpali–lyömäsoittajaksi Oulunkylän Pop/jazz –opistossa, johon hän palasi myöhemmin myös opettamaan. Hänen muihin työllistäjiinsä opettajana lukeutuvat mm. Sibelius Akatemian Jazzosasto, Metropolia AMK ja Jyväskylän AMK.

Karvonen on työskennellyt kotimaisen musiikin kentällä laajalla skaalalla jazzista rockiin ja iskelmään. Hän on kuulunut vakituisena jäsenenä mm. UMO:on, Espoo Big Bandiin, Jukka Linkolan Tentet –kokoonpanoon ja Avanti-orkesteriin. Hänen nykyisiin työnantajiinsa lukeutuvat Riku Niemi Orchestra, The Great Helsinki Swing Big Band, Pentti Lasanen Big Swing, Strandberg-Project ja Pepe Willberg. Karvonen on myös varsin luotettu studiomuusikko, jonka soittoa voi kuulla mm. sellaisten jazzartistien ja –yhtyeiden kuin UMO, Espoo Big Band, Lenni-Kalle Taipale, Markku Johansson ja Pentti Lahti ja sellaisten pop-, rock- ja iskelmätähtien kuin Kirka, Paula Koivuniemi, Katri-Helena, Pepe Willberg ja Maarit levyillä. Kaiken kaikkiaan Karvonen esiintyy noin 5000 äänitetyllä musiikkiraidalla.

Karvonen on kiertänyt eri yhtyeiden kanssa laajalti ympäri Suomea ja maailmaa; erityisesti Espoo Big Bandin jäsenenä, aina Kaukoidän maista Kuubaan ja Australiaan. Avanti –orkesterin kanssa Karvonen esiintyi ympäri Eurooppaa vuonna 1995, ja Ruotsia hän on kiertänyt Norrbotten Big Bandin riveissä. Viimeaikaisiin kiertueisiin lukeutuu mm. vuoden 2014 kotimaan-kiertue Pepe Willbergin Saimaa –yhtyeessä.

Edellisten lisäksi Karvosta on kuultu lukuisissa teatteriproduktioissa ja musikaaleissa mm. Helsingin Kaupunginteatterista ja Kansallisteatterista Svenska Teaterniin ja Tampereen Työväenteatteriin. Produktioista mainittakoon esimerkiksi Cats, Beatles –musikaali, Saturday Night Fever ja Producers. TV-ohjelmien saralla Karvonen on soittanut mm. Euroviisuissa, Syksyn sävelessä ja Bumtsibumissa.

Vuonna 1990 Karvonen palkittiin äänilevy-yhtiöiden Vuoden Muusikko –palkinnolla ja Jazz –lehden lukijaäänestyksen Vuoden Jazzrumpali –tittelillä.