Ilmari Heikinheimo

rumpali/ säveltäjä
ilmari-heikinheimo

Lyömäsoitintaiteilija Ilmari Heikinheimo kuuluu lupaavimpiin nouseviin kykyihin kotimaisen modernin jazzin ja improvisoidun musiikin kentällä. Nuoresta iästään huomimatta (s. 1988) hän on jo ehtinyt tehdä yhteistyötä monien kotimaisten ja ulkomaisten pitkän linjan artistien kanssa. Hänen tyylilleen ovat ominaista mm. vahva tunnelataus, räjähtävä dynamiikka, persoonallinen fraseeraus sekä hienostunut sointivärien käyttö.

Heikinheimo aloitti klassisena huilistina kuusivuotiaana, mutta innostui rumpujen soitosta yhdeksänvuotiaana. Saatuaan 10-vuotiaana ensimmäiset varsinaiset rumpuoppinsa legendaariselta Edward Vesalta, hän aloitti rumpujen soiton vakavissaan. Sittemmin hän on opiskellut mm. Pop&Jazz Konservatoriossa ja Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla. Ensimmäisen ammattimaisen jazzkeikkansa Heikinheimo soitti saksofonisti Esa Pietilän johtamassa kokoonpanossa 16-vuotiaana. Sen jälkeen hän on soittanut mm. Jorma Tapion, Pepa Päivisen, Raoul Björkenheimin, Ulf Krokforsin ja Antti Hytin johtamissa yhtyeissä, joista mainittakoon Päivinen-Tapio kvintetti, Heikinheimo-Hytti Quartet, Ugrian Unity sekä Edward Vesalan kunniaksi vuonna 2010 uudelleenkasattu 9-henkinen Sound&Fury, jolta ilmestyy vuonna 2013 levyllinen Vesalan aiemmin julkaisematonta musiikkia.

Heikinheimo on vaikuttanut myös freelance-muusikkona mm. yhtyeissä Afrocola, Black Motor, Astro Can Caravan, New Garden Orchestra ja Pauli Lyytisen Verkot. Hän on myös soittannut rock-yhtye The Fogo Poston keikkakokoonpanossa. Heikinheimon tuoreimpia musiikillisia projekteja ovat mm. trio kitaristi Raoul Björkenheim ja basisti Ville Rauhalan (mm. Black Motor) kanssa, nuorista nuosevista kyvyistä koostuva kvartetti Pohjan Pojat, sekä kitaristi/säveltäjä Ville Vokkolaisen improvisatoorisia sävellyksiä tulkitseva kamarimusiikillinen Kadotettujen Paratiisi-yhtye, yhdessä multipuhaltaja Jorma Tapion ja harmonikkataiteilija Harri Kuusijärven kanssa. Muita Heikinheimon ajankohtaisia soittokumppaneita ovat olleet mm.saksofonistit Sakari Kukko ja Jone Takamäki, sekä trumpetisti/ säveltäjät Antero Priha ja Mika Mylläri.