Siirry pääsisältöön

Giorgos Kontrafouris

pianisti/ säveltäjä/ opettaja
giorgos-kontrafouris

Profiili

Syntynyt1967
Linkit
Yhtyeet

Pianisti Giorgos Kontrafouris (s. 1967) syntyi Ateenassa, Kreikassa ja aloitti musiikkiopintonsa klassisella pianonsoitolla Kansallisessa konservatoriossa Ateenassa. 16-vuotiaana hän innostui jazzmusiikista ja siirtyi opiskelemaan jazzimprovisaatiota Markos Alexioun johdolla. Myöhemmin kiinnostus jazziin kasvoi vielä suuremmaksi ja Kontrafouris päätyi Suomeen Sibelius-Akatemian jazzosastolle, josta hän valmistui myöhemmin myös musiikin maisteriksi.

Kontrafouris on kerännyt mainetta lahjakkaana ja moneen tyyliin taipuvaisena muusikkona. Hän on esiintynyt useiden merkittävien suomalaisten ja kansainvälisten jazzmuusikoiden kanssa ympäri Eurooppaa. Tähän listaan kuuluvat muun muassa Mark Johnson, Arild Andersen, Keith Copeland, Andy Sheppard, David Liebman, Benny Golson, Jukkis Uotila, Wade Mikkola, Dimos Dimitriadis ja Takis Paterelis.

Lisäksi Kontrafouris on opettanut pianon- ja urkujensoittoa nyt jo usean vuoden ajan Ionian yliopistossa, Ateenan konservatoriossa sekä Sibelius-Akatemiassa.