Siirry pääsisältöön

Elena Mindru

laulaja
elena-mindru

Profiili

Syntynyt1988
Linkit
Yhtyeet

Elena Mindru (s. 1988) on Suomessa vakituisesti asuva, romanialaissyntyinen jazzlaulaja. Mindru on toiminut jazzlaulajana jo 15-vuotiaasta saakka, ja hänen opettajinaan ovat matkan varrella olleet mm. Bob Stoloff, Mary King, Darius Brubeck ja Jukkis Uotila. Suomeen Mindru tuli ensimmäistä kertaa vuonna 2012 pohjoismaisen maisteriohjelman Nordic Master of Jazz:n kautta, ja seuraavan vuoden keväänä hänet hyväksyttiin jatko-opiskelijaksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzosastolle, jossa hän valmistelee jatkotutkintoa aiheenaan jazzlaulun tekniset ominaisuudet.

Elena Mindru johtaa yhtyettään Elena & The Rom Ensemble, jonka kanssa hän on hiljattain julkaissut toisen levynsä Evening In Romania (2014). Ensimmäinen levy, Romanian Christmas Stories, julkaistiin vuonna 2012. Mindru on palkittu lukuisissa jazzkilpailuissa, joista mainittakoon toinen sija ja yleisöpalkinto Montreux Shure Jazz Voice Competitionissa vuonna 2012 ja Young Nordic Jazz Comets yhtyekilpailun Suomen osakilpailun voitto Elena & The Rom Ensemblen kanssa vuonna 2014.

Oman yhtyeensä ohella Mindru on myös tehnyt yhteistyötä isojen orkestereiden kanssa. Hän on toiminut muun muassa Euroradio Jazz Orchestran, "Transilvania" filharmonisen orkesterin, Jyväskylä Big Bandin sekä Ilmavoimien Combon solistina vuosien 2014 ja 2015 aikana.