Siirry pääsisältöön

Antti Kujanpää

pianisti/ säveltäjä
antti-kujanpaa

Pianisti Antti Kujanpää (s. 1979) muutti kotiseuduiltaan Jyväskylästä pääkaupunkiseudulle opintojensa perässä 1990-luvun lopulla. 2000-luvun alussa Kujanpää hyväksyttiin Sibelius-Akatemian jazzmusiikin osastolle, jolta hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2009 pääaineenaan jazzpiano.

Kujanpää on 2000-luvun aikana noussut Suomessa arvostetuksi jazzpianistiksi, mikä on pitänyt miehen kiireisenä musiikkirintamalla. Kujanpää tunnetaan erityisesti Young Nordic Jazz Comets- kilpailun Suomen karsinnan vuonna 2004 voittaneesta, pitkäikäisestä Kvalda -yhtyeestä. Kvaldan viimeisin albumi, Blindfold, ilmestyi vuonna 2011. Hän on esiintynyt myös duokokoonpanolla samaisen yhtyeen solistin, Aili Ikosen, kanssa.

Kujanpää on tuttu myös useista viime aikojen puhutuimmista jazz-yhtyeistä, kuten Big Bluesta ja Auteur Jazzista sekä folk-jazz laulajatar Yonan Liikkuvat Pilvet – orkesterista. Jyväskyläläispianistia voi kuulla näiden lisäksi muun Rimessä ja toisen Kvalda-jäsenen, rumpali Hanne Pullin, Space Machine –yhtyeessä.

ed. Annamari Innanen 9.3.2014