Siirry pääsisältöön

Antti Hynninen

saksofonisti/ säveltäjä/ tuottaja
antti-hynninen

Profiili

Syntynyt1980
Linkit
Yhtyeet

Saksofonisti, säveltäjä ja tuottaja Antti Hynninen (s. 1980) on Tampereelta kotoisin oleva jazzmuusikko. Hynninen valmistui Pop & Jazz Konservatoriosta vuonna 2006 musiikkipedagogiksi, mutta jatkoi opintojaan vuonna 2010 opinnoilla Sibelius-Akatemian jazzmusiikin osastolla. Opintojen ohella saksofonisti toimii täyspäiväisenä muusikkona ja säveltäjänä sekä johtaa omia, paljon kiitosta keränneitä Auteur Jazz ja Rime -yhtyeitään. Hänet voi lisäksi nähdä keikoilla muun muassa Tuomo Prättälän, Tuomari Nurmion, The Irrationalsin, Janna Hurmerinnan, Felix Zengerin ja Suomen jazzhuippuja esiintuovan Ricky-Tick Big Bandin kanssa. Hynninen on lisäksi erittäin kysytty esiintyjä Suomen dj-skenen keskuudessa, ja hän kiertääkin aktiivisesti ympäri Suomea usean dj:n kanssa. 

Hynninen on tullut yleisölle tutuksi myös monipuolisena, useita tyylilajeja hallitsevana tuottajana. Laaja-alaisuudesta kertonee, että vuonna 2011 Saksassa julkaistu Rimen debyyttialbumi Our Kingdom on tyyliltään elektronista soulmusiikkia ja Auteur Jazz puolestaan tyylipuhdasta jazzia. Auteur Jazzin debyyttialbumilla Aphorisms (2009) Hynninen soitti lähes kaikki instrumentit itse. Aphorisms oli julkaisuvuotenaan Jazz-Emma-ehdokkaana sekä voitti samaisena vuonna Funky Awardsin Vuoden levy -palkinnon.

Hynninen on ollut viime vuosina erittäin työllistetty muusikko ja ehtinyt soittaa lähes 40 levyllä ja tuottaa 4 albumia sekä lukuisan määrän vinyyli- ja digitaalisia singlejä Rebeat-taiteilijanimellä. Saksofonisti toimii myös aktiivisena näyttämömusiikin säveltäjänä: musiikkia on syntynyt jo yli 20 sirkus-, tanssi- ja teatteriesitykseen.

Vuonna 2006 Hynniselle myönnettiin Nokia Young Talent -stipendi.