Siirry pääsisältöön

Alessandro D'Anna

rumpali
alessandro-danna

Photo: Lorenzo Marotti

Alessandro D'Anna (s. 1992) on jazzrumpali. D'Annalla on modernin kirjallisuuden tutkinto Rooman Tre-yliopistosta ja maisterin tutkinto Rooman Santa Cecilian konservatoriosta klassisen sävellyksen ja musiikin didaktiikan alalta. D'Anna on opiskellut rumpuja Victor Lewisin, Gregory Hutchinsonin, Jeff Ballardin, Mark Guilianan, Gianni Di Renzon, John Wootonin ja Fabrizio Sferran kanssa. 

Vuodesta 2012 lähtien D'Anna on tehnyt musiikkia, joka kasvaa oudosta kyvystä kuunnella tulevaisuutta ja itsepäisestä halusta soittaa sitä. D'Anna on jo kerännyt monia tärkeitä yhteistyökokemuksia kansainvälisten jazzmuusikkojen kanssa. Näihin lukeutuvat mm. David Kikoski, Benito Gonzalez, Essiet Okon Essiet, Mark Gross, Janusz Muniak, Eve Cornelious, Gregory Boyd, Abraham Burton, Rotem Sivan, Alexi Tuomarila ja Maurizio Giammarco.

D'Anna on soittanut monilla keikkapaikoilla ja festivaaleilla sekä Euroopassa että Amerikassa, mm. Italiassa, Suomessa, Yhdysvalloissa, Meksikossa, Venäjällä, Saksassa, Englannissa, Puolassa ja Baltiassa. D'Anna on esiintynyt mm. Pori Jazz -festivaalilla, Odessan filharmonian kanssa, Jazz Standard NYCissa, Kukko Jazz Festivalilla, Turku Monk Jazz Clubilla, Fara Jazz Festivalilla, Brestin draamateatterin kanssa, Tuscia Jazz Festivalilla, Alexanderplatz Jazz Clubilla ja Rome Jazz Festivalilla.