Siirry pääsisältöön

Abdissa “Mamba” Assefa (s. 1973) on yksi suosituimmista perkussionisteista suomalaisen jazz- ja populaarimusiikin kentällä. Assefa aloitti rumpujensoiton 11-vuotiaana ja pääsi Pop & Jazz Konservatorioon opiskelemaan lyömäsoittimia jo 15-vuotiaana. Valmistuttuaan konservatoriosta hän matkusti Gambiaan, missä hän innostui entisestään etnisestä musiikista, djembe-rummusta ja polyrytmiikasta.

Assefa on soittanut 1990-luvun alusta lähtien lyömäsoittimia ja rumpuja lukuisten artistien yhtyeissä ja levyillä, musiikkityylillisesti varsin laajalla skaalalla. Yhteistyöprojekteja on kertynyt ainakin Sami Saaren, Rinneradion, The Five Corners Quintetin, Teddy Rok Sevenin, Sami Pitkämön, Tuomo Prättälän, Johanna Iivanaisen, Quintessencen, Giant Robotin ja MP4:n kanssa. Lisäksi hän on esiintynyt muun muassa Ricky Martinin sekä Brand New Heaviesin keikoilla Helsingissä.

Assefan viimeaikaisimmista yhtyeistä mainittakoon kitara-lyömäsoitinensemble Jarmo Saari Republic sekä huimasti groovaava Timo Lassy Band, jonka meriittilistalla komeilee esimerkiksi loppuunmyyty konsertti Helsingin Juhlaviikkojen Huvilateltassa elokuussa 2013.

ed. Annamari Innanen 5.2.2014