William Suvanteelta uusi albumi

entry-image

William Suvanteen uutuusalbumi "The Tenor" ilmestyy 24.1.2014. Tuore jazzlevy kertoo tarinaa Las Vegasista.

Maamme eturivin jazzsaksofonisteihin lukeutuva William Suvanne julkaisee kolmannen sooloalbuminsa. "The Tenor" -levy vie kuulijansa Las Vegasiin, kasinoiden ja pelipöytien maailman. Albumi on saanut vaikutteita New Orleansin jazzista sekä edesmenneen saksofonistin Michael Breckerin musiikista, erityisesti levyistä "Tales From the Hudson" ja "Two Blocks From The Edge".

”Las Vegas on ollut minulle aina kiehtova ja monella tavoin läheinen paikka. Kävin siellä viimeksi marraskuussa”, Suvanne kertoo. ”Levyn kappaleista muodostuu kertomus, jossa petkutetaan (’Semibluff’-sävellys), asetetaan panoksia (’Slots’) ja mm. tavataan kuvankauniita naisia (’Princess’ ja ’Playmates’).

Suvanteen aiemmat levyt ovat muutaman vuoden takaiset Indian Curry (2007) ja President (2010). Hän on saavuttanut urallaan useita palkintoja ja huomionosoituksia, kuten Nokia Young Talent -stipendin ja Suomen Saksofoniseuran Josef Kaartinen -palkinnon. Suvanne soittaa sujuvasti seitsemää eri puhallinsoitinta ja tekee eri yhtyeiden riveissä yli 150 keikkaa vuosittain. Lisäksi hän toimii aktiivisesti säveltäjänä ja tuottajana.

The Tenor -albumilla William Suvanteen kokoonpanossa soittavat Mikael Jakobsson (piano), Tuure Koski (kontrabasso) ja Mikko Arlin (rummut).

”Musiikkimme on svengipohjaista. Haluan saada jazzmusiikista pois turhan nyrpeyden ja vakavuuden”, Suvanne sanoo. ”Musiikki on parhaimmillaan silloin, kun sitä voidaan soittaa hymy huulilla.”

The Tenor on osa kolmen levyn sarjaa, joista seuraavat julkaistaan 2015 ja 2016. Levynjulkaisukeikka pidetään 22. tammikuuta Helsingissä Ravintola Juttutuvassa. Levyn jakelijana toimii Playground.

www.williamsuvanne.com

Haastattelu levyä koskien: https://www.youtube.com/watch?v=osz4Z9cV-WM
You Tube -sinkku: https://www.youtube.com/watch?v=EvyGR2kxrkg

 

Kommentoi