We Jazzin suositut klubi-illat Tallinnan Sveta Baarissa saavat jatkoa keväällä

entry-image

Maaliskuussa ja toukokuussa järjestettävissä We Jazz Tallinn -illoissa esiintyvät Perussastamala: May Queen ja Superposition. Eckerö Linen risteilypaketti vie jazzmatkaajat Helsingistä Tallinnaan ja takaisin.

We Jazz järjestää keväällä 2020 kaksi We Jazz Tallinn -iltaa Telliskiven alueella sijaitsevassa tunnelmallisessa Sveta Baarissa. Lauantaina 21.3. Tallinnassa kuullaan Perussastamala: May Queen -kokoonpanoa ja niin ikään lauantaina 9.5. vuorossa on Superposition. Mukana ovat tuttuun tapaan myös We Jazz -deejiit ystävineen. Tapahtumat järjestetään yhteistyössä Eckerö Linen kanssa, jonka räätälöity jazzristeilypaketti sisältää matkat Helsingistä Tallinnaan ja takaisin, majoituksen, lipun illan keikalle Sveta Baariin sekä erikoiskonsertin menomatkalla m/s Finlandialla. 

Maaliskuun We Jazz Tallinn -illassa esiintyvä Perussastamala on maamme nouseviin jazztähtiin kuuluvan basisti ja säveltäjä Mikael Saastamoisen alter ego, jonka alla hän toteuttaa monenkirjavia musiikillisia visioitaan. May Queen -kokoonpanossa Saastamoinen ja saksofonistiJussi Kannaste johdattavat kuulijansa seesteiseen ja mietiskelevään maailmaansa, jossa Kannasteen tenorisaksofoni luotaa Saastamoisen sähköbassolla, efekteillä ja rumpukoneilla luomia äänimaisemia. 

Toukokuussa lahden eteläpuolelle matkustaa 27.3. debyyttialbuminsa We Jazz Recordsilla julkaiseva Superposition. Räjähdysaltista ja luovaa uutta jazzia esittävän kvartetin musiikin sävyihin mahtuvat luontevasti niin tulinen free jazz kuin myös hymnimäisen kauniit balladit. Rumpali Olavi Louhivuoren johtamassa yhtyeessä soittavat tämän hetken kuumimpiin suomalaisiin jazznimiin lukeutuvat saksofonistit Linda Fredriksson ja Adele Sauros sekä basisti Mikael Saastamoinen.

We Jazz Tallinn -illat saivat alkunsa itsenäisyyspäivänä 2018, kun Alder Ego ja Y-OTIS esiintyivätSveta Baarissa osana We Jazz -festivaalia. Toimiva konsepti laajentui säännölliseksi klubi-illaksi, ja vuoden 2019 aikana We Jazz Tallinn -tapahtumissa esiintyivät Bowman Trio, Oaagaada, OK:KO, Timo Lassy & Teppo Mäkynen, JAF Trio, Jaska Lukkarinen Trio ja Muriel Grossmann. Tasaisesti suosiotaan kasvattaneet klubi-illat ovat esitelleet suomalaista jazzia Viron pääkaupungissa tuoreella kulmalla ja uusille yleisöille. 

"Sveta Baar ei ole perinteinen jazzpaikka. Onkin ollut ilo huomata että tapahtumiimme on löytänyt paljon ihmisiä, joille ensimmäinen ajatus lauantai-illan viettämisestä ei kenties aiemmin ole ollut elävän jazzmusiikin pariin hakeutuminen", We Jazzin Ami Vuorinen kertoo. "On aivan mahtavaa päästä jälleen esittelemään tallinnalaisyleisölle – sekä tietenkin myös Eckerö Linen risteilymatkustajille – kaksi upeaa ja hyvin erilaista jazzyhtyettä." 

Eckerö Linen lisäksi We Jazz Tallinn -iltoja ovat tukeneet Musiikin edistämissäätiö sekä Suomen Viron-instituutti TelepART-tuellaan.

We Jazz Tallinn
Sveta Baar, Tallinna (Telliskivi 62)
La 21.3. Perussastamala: May Queen
La 9.5. Superposition
We Jazz DJs w/ friends
Liput 10 eur ovelta, ennakkoliput tulevat pian saataville Lippupisteen toimipisteisiin.

Eckerö Linen risteilypaketit alkaen 80 € / hlö: https://www.eckeroline.fi/matkat/viihde-ja-kulttuuripaketit/jazz-package-erp-jazz

Kommentoi