We Jazzin seuraava julkaisu on Otis Sandsjön debyytti, single ja video julki

entry-image

Berliinissä asuvan ruotsalaissaksofonistin Y-OTIS-levyllä tuottajana toimii mm. Amok Amorista tuttu basisti Frans Petter Eldh, joka on viime aikoina nostanut profiiliaan myös tuottajana. Tänään julkaistava ensisingle YUNG on nyrjähtäneesti svengaava elektronis-akustinen "liquid jazz" -makupala. Kokopitkä albumi julkaistaan 1.6.

Helsinkiläisen We Jazz Recordsin seuraava julkaisu on berliiniläistyneen ruotsalaissaksofonisti Otis Sandsjön kokonaisvaltainen albumikokonaisuus Y-OTIS. Sandsjö ja basisti-tuottaja Frans Petter Eldh ovat luoneet soundimaailman, jota inspiroi hiphop ja elektroninen musiikki, mutta joka ei kuulosta oikeastaan kummaltakaan. Musiikki on jazzia, mutta asettuu boksin ulkopuolelle ja soveltuu kenties vaikkapa puolikuvitteellisen "liquid jazz" -genreleiman alle. Sandsjön musiikki on biittivetoista, mutta samaan aikaan abstraktia – ja toisinpäin ajateltuna avantgardea, mutta samalla hyvin rytmistä.

Perjantaina julkaistu ensisingle YUNG on luuppaava, syvälle mielen sopukoihin porautuva hittikandidaatti, jonka laiskasti tutunoutoja maisemia skannaava video kuvittaa musiikkia täydellisesti.

Peter Behrbohmin ja Lucie Waschken ohjaama YUNG-musiikkivideo Youtubessa 

YUNG Spotifyssä

Otis Sandsjön yhtye tunnetaan livenä nimellä Y-OTIS ja levylläkin kuultavassa kvartetissa mukana ovat Sandsjön ja Eldhin ohella arvostetun All About Jazzin Euroopan 15 mielenkiintoisimman nuoren jazznimen joukkoon nostama kosketinsoittaja Elias Stemeseder ja rumpali Tilo Weber. Albumin tuottanut Frans Petter Eldh on paitsi Amok Amorin, Lucia Cadotschin Speak Low'n, sekä lukuisten muiden yhtyeiden luottobasisti, myös jatkuvasti profiiliaan nostava tuottaja, jonka kädenjälki on viime aikoina kuulunut mm. Edition Recordsin ja ECM:n kaltaisten laatumerkkien tuotannossa. Nelikosta Stemeseder asuu New Yorkissa ja muut kolme Berliinissä.

Otis Sandjsön Y-OTIS-albumi näkee päivänvalon 1.6. Albumista julkaistaan kaksi vinyyliversiota ("sun yellow" ja musta vinyyli), CD, kasettiversio, sekä digitaalinen versio.

Otis Sandsjö: YUNG
We Jazz Records, digisingle / julkaisu 20.4.2018
Jakelija Suomessa: Playground Music

Sävellys: Otis Sandsjö
Tuotanto: Frans Petter Eldh
Otis Sandjsö, saksofonit / Elias Stemeseder, keys / Frans Petter Eldh, basso / Tilo Weber, rummut

Kommentoi