Siirry pääsisältöön

We Jazz julkaisee uuden lehden

entry-image

Aikakauslehtimuotoinen ja 128-sivuinen uusi We Jazz Magazine vaihtaa kussakin numerossa otsikkoaan kansikuvajutun mukaan. Ensimmäinen numero on nimeltään World Galaxy ja lehden kansijutun Alice Coltranesta on kirjoittanut maineikas yhdysvaltalaisjournalisti Ashley Kahn. Jatkossa kaksi kertaa vuodessa ilmestyväksi suunnitellun lehden debyyttinumerossa on mukana vakuuttava joukko kansainvälisiä tekijöitä.

Aiemmin tabloid-lehteä julkaissut We Jazz esittelee kokonaan uuden ja jatkuvaksi suunnitellun lehtikonseptinsa. Nyt julkaisunsa saa uuden kansainväliseen jakeluun suunnatun englanninkielisen We Jazz -lehden ensimmäinen numero, joka kantaa nimeä World Galaxy. Jatkossa lehdellä on vaihtuva otsikko kunkin numeron kansikuvajutun mukaan. Ensimmäistä numeroa tekemässä on ollut monipuolinen ja nimekäs joukko kansainvälisiä kirjoittajia, mm. palkittu yhdysvaltalaisjournalisti Ashley Kahn, Ison-Britannian musiikkijournalismin huipulla operoivat Stewart Smith, Daniel Spicer ja Debra Richards, Berliinissä vaikuttavat Andreas Müller ja Peter Margasak, 4AD-levymerkin Pohjois-Amerikan label manager Nabil Ayers, ja monet muut. Kirjoittajien kollektiivinen CV kattaa Pitchforkin, WIRE:n, Jazzwisen, Downbeatin ja The Quietuksen kaltaisia arvostettuja julkaisuita, sekä lukuisia kirjoja. Lisäksi mukana on kotimaisia nimiä, esimerkiksi vuoden 1976-77 jazzkuvistaan kuvaesseen koostanut muusikko Raoul Björkenheim. Artikkelien lisäksi lehteen kuuluvat levyarviot, kirja-arviot ja design-palsta. Lehden kannen kuvituksesta vastaa Tuomo Parikka.

Ensimmäisen numeron aiheita ovat Alice Coltrane -kansijutun ohella mm. Sun Ran seikkailut Egyptissä, Scatter-levymerkki, Berliinin musiikkipiirit, Jason Nazary, Teppo Mäkynen, vinyylipainon monimutkaisuus, Analog Africa -levymerkin tuore julkaisu La Locura de Machuca, jne. Levyarvioissa nähdään mm. Ambrose Akinmusire, Snowpoet ja Dark Horse, kirja-arviona on Kiasman Mika Vainio-näyttelykirja 50hz ja design-osiossa The Durutti Columnin heikkapaperista tehdyn "situationistisen" levynkannen tarina.

Uutta englanninkielistä We Jazz -lehteä jaellaan kansainvälisesti ja se tulee saataville myös kotimaisiin alan kauppoihin suositushinnalla 20 euroa.

 

We Jazz Magazine 1/2021: World Galaxy
Julkaisupvm 20.8.2021
Päätoimittajat: Matti Nives & Ami Vuorinen

http://wejazz.fi

Kommentoi