Siirry pääsisältöön

We Jazz 2014 järjestetään Helsingissä 8.–13. joulukuuta

entry-image

Menestyksekkäästi viime joulukuussa debytoinut tapahtuma jatkaa tilallisten ja musiikillisten kokeilujen tiellä. Tapahtuman suojelijaksi on lupautunut M.A. Numminen.

Helsinkiläisen luovan toimiston We Jazz Oy:n joulukuussa 2013 lanseeraama viikon mittainen jazztapahtuma saa jatkoa. We Jazz 2014 järjestetään 8.–13. joulukuuta Helsingissä ja tapahtuman ohjelma sekä esityspaikat julkistetaan tulevan kesän aikana. Debyytissään tilallisiin kokeiluihin ja monipuoliseen jazztarjontaan panostanut tapahtuma syventää esittelemiään teemoja toisena toimintavuonnaan. Merkittävä osa tapahtuman esityspaikoista vaihtuu verrattuna viime vuoteen ja mukana on jälleen sekä jazzmusiikin esittämisen rajoja tutkiskelevia kokeiluja että perinteisempää konserttisisältöä ennakkoluulottomalla otteella kuratoituna.

"We Jazz -tapahtuman identiteetin ytimessä on jatkuva muutos, mutta emme pelkää myöskään yksittäisiä perinteeksi muodostuvia osasia", kertoo tapahtuman taiteellinen johtaja Matti Nives. "Villeimpien kokeiluiden vastapainona on maadoittavia elementtejä, joiden toimivuuteen voimme luottaa. Toisaalta tilallinen vapaus antaa mahdollisuuden keksiä We Jazz uudelleen. Helsingin rooli tapahtuman keskeisenä viitekehyksenä syvenee entisestään ja haluamme jälleen heittäytyä jazzturisteiksi omassa kotikaupungissamme."

Debyyttitapahtuman avaussanat jazz-aiheisen heksametrirunon muodossa esittänyt M.A. Numminen jatkaa avajaisperinnettä ja toimii nyt esityksensä ohella myös tapahtuman suojelijana. Tapahtuman tuottajana toimii Annika Mustonen, viestintävastaavana Katariina Rantapää, teknisenä tuottajana Eero Löyttyjärvi ja taiteellisena johtajana Matti Nives.

We Jazz 2013 palkittiin hiljattain Femmagaalassa Mesta-Femmalla paikkana, "jossa musiikin on hyvä olla". Lisäksi Niveksen ja valokuvaaja Miikka Pirisen suunnittelema mainoskampanja sai ensimmäisen kunniamaininnan Aikakausmedian Kuukauden aikkarimainos -koonnissa marraskuussa 2013 ja pääsi shortlistille Markkinointi & Mainonta -lehden kuukauden parhaissa ulkomainoksissa lokakuussa. Kunniamainittu lehtimainos julkaistiin Image-lehdessä, joka oli We Jazz 2013 -tapahtuman yhteistyökumppani.

 

We Jazz 2013 -tapahtumasta sanottua:

"Vuoden pimeintä viikkoa edeltänyt Helsingin ensimmäinen We Jazz lunasti lupauksensa myös tilaratkaisuillaan. Eri puolille kantakaupunkia levittäytynyt kuuden päivän ’jazz-installaatio’ toi myös musiikin lähemmäksi, jopa ihan iholle. Elämyksellisin oli tila, jonka tuunaamiseen oli käytetty vähiten design-työtä. Samalla se kyseenalaisti yleisön ja esiintyjän osat, sillä molemmat saattoivat havaita toisensa vain kuulemalla – niin kuin täysin pimeässä konsertissa pitääkin. Eikä valottomuus ollut vain myyntitäky."
– Harri Uusitorppa, Helsingin Sanomat

"Festivaalin primus motor Matti Nives ei oikeastaan halua puhua We Jazz -tapahtumasta festivaalina vaan pikemminkin installaatioina. Hänen ajatukseensa on helppo yhtyä, sillä tyypillisen jazzfestivaalin piirteet, kuten markkinahumu, äänekkäät vip-vieraat ja myöhästelevät ohjelma-aikataulut loistivat poissaolollaan. Sekä tapahtuman musiikki että järjestelyt olivat huippuluokkaa."
– Jan-Erik Holmberg, Hufvudstadsbladet

"Viime vuonna, 2013, järjestetty ensimmäinen We Jazz -tapahtuma osoitti, että tällainen jazztilaisuuksien viikko oli mitä tervetullein ilmiö Helsingin joulukuuhun.”
– M.A. Numminen

"Todellisuudessa We Jazz 2013 -ohjelma on niin loistava, että jos se olisi mahdollista, menisin katsomaan jokaista konserttia. Monipuolisuudessaan ohjelma on jazzdiggarin taivas, riittävästi perusjaskaa mutta välillä mennään myös tosi kokeellisiin juttuihin."
– Trumpetisti Jukka Eskola Rytmi-lehden haastattelussa

"Sellainen oli siis ensimmäistä kertaa järjestetty We Jazz 2013. Käsityöläishenkeä, ennakkoluulotonta yrittämistä, tekemisen meininkiä. Intiimi, överi, Helsingin näköinen. Osa sitä uutta urbaania kulttuuria joka puskee itseään läpi kasvottoman katukivetyksen ravintolapäivän, block partyjen ja muun urbaanin kivan muodoissa."
– Pasi Virtanen, Jazzpossu-blogi

Kuvia We Jazz 2013 -tapahtumasta: http://www.flickr.com/photos/111105995@N07/

http://wejazz.fi
http://facebook.com/wejazz
http://twitter.com/wejazzhelsinki

Kommentoi