We Jazz 2013 käynnistyy tänään

entry-image

Festivaalilla nähdään paitsi lukuisia konsertteja, myös kuvataidetta ja poikkitaiteellisia esityksiä. Kluuvin gallerian jazz-aiheisessa näyttelyssä järjestetään ohjelmaa, ja myös lapset on otettu huomioon monipuolisessa, koko Helsingin keskustaan levittyvässä ohjelmistossa.

Varsinainen konserttiohjelmisto käynnistyy tänään, maanantaina 9.12. Aleksanterin teatterissa kolmen konsertin myötä. Lavalle nousevat rumpali Andrew Cyrillen ja saksofonisti Mikko Innasen improvisaatioduo, ajankohtainen sveitsiläistrio VEIN solistinaan saksofonisti Greg Osby, sekä kotimainen Jukka Eskola Orquesta Bossa. Illan yllätysmomentti koetaan kun monitaiteilija M.A. Numminen esittää jazz-esseensä.

Yksi illan artisteista, yhdysvaltalainen saksofonisti Andrew Cyrille osallistuu We Jazz -gallerianäyttelyn viimeiseen taiteilijatapaamiseen Kluuvin galleriassa. Jazz-aiheinen gallerianäyttely avasi ovensa yleisölle maanantaina 2.12. Kluuvin ostoskeskuksen kolmannen kerroksen näyttelytilassa. Suomalaisen jazzin historiaa ja nykyisyyttä valokuvin, maalauksin, levynkansin sekä elokuvanäytöksin yhteen kokoava näyttely on auki koko tapahtuman ajan 14.12. saakka Kluuvin kauppakeskuksen aukioloaikoina.

Kuusi päivää kestävässä tapahtumassa kuullaan kaikkiaan kolmeatoista kokoonpanoa ja kolmea sooloartistia. Konsertteja tapahtumassa on yhteensä 22, ja tapahtumapaikkoina toimivat muun muassa Aleksanterin teatteri, Tavastia, Savoy-teatteri, Koko Jazz Club, Kuudes linja ja elokuvateatteri Andorra. We Jazz esittelee myös jazzin inspiroimaa kuvataidetta ja festivaaleilla järjestetään myös musiikkityöpajoja lapsille. Yhtenä erikoisuutena tarjolla on kaksi settiä kolmiulotteisia We Jazz Loft Sessions in 3D -konsertteja, joissa 3D-kuva ja ainutlaatuinen ympäristö tekevät musiikkiin yhdistettynä konsertista todellisen elämyksen.

Katso koko ohjelma ja lipunmyyntitiedot festivaalin sivuilta www.wejazz.fi/2013 

Kommentoi