Siirry pääsisältöön

Vuonna 2020 käynnistyvä Archipelago Sea Jazz tarjoaa kesän täydeltä huippujazzia maailman kauneimmassa saaristossa

entry-image

Archipelago Sea Jazz on uusi kansainvälisesti houkutteleva festivaalisarja, joka rakentuu saaristomme ainutlaatuisen vetovoiman ja laadukkaan jazzmusiikin ympärille.

Archipelago Sea Jazz yhdistää kaksi uutta, Turussa ja Maarianhaminassa järjestettävää jazztapahtumaa, sekä kaksi jo vankan jalansijan ja vakituisen yleisönsä saavuttanutta tapahtumaa (Baltic Jazz ja Korpo Sea Jazz) yhteisen Archipelago Sea Jazz -nimen alle. Neljän kunnan yhteistyönä toteutettava kulttuuritoiminta synnyttää ympärilleen elinvoimaa ja edistää myös kansainvälistä matkailua Saaristomeren, Ahvenanmaan ja Varsinais-Suomen alueelle.

Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjan jokaisella tapahtumalla on omanlaisensa identiteetti
 
Uusi festivaalisarja tarjoaa kesän 2020 aikana korkean tason jazztapahtumia saaristossa usean viikon ajan. Ensi vuonna jo 33. kertaa järjestettävä Baltic Jazz Taalintehtaan historiallisessa ruukkimiljöössä käynnistää festivaalisarjan 3.–5. heinäkuuta Kemiönsaarella. Baltic Jazz on viihtyisä koko perheen jazztapahtuma, jossa klassisen jazzin ja swingin eri tyylisuunnat yhdistyvät saumattomasti jazzin muihin suuntauksiin. Ohjelmassa yhdistyvät niin kansainväliset huippukokoonpanot kuin paikallisetkin nimet. 
 
Korpo Sea Jazz jatkaa sarjaa 22.–25. heinäkuuta. Rohkean, modernin ja paikoin kokeellisenkin festivaalin ohjelma koostuu ajankohtaisista kotimaisen jazzin laatunimistä. Tämä tunnelmaltaan intiimi saaristofestivaali kutsuu jättämään kaupungin kauas taakse ja kokemaan Saaristomeren aidon, karun kauneuden sekä tuntemaan luonnon läsnäolon. Ensi kesän ohjelmiston taiteelliseksi johtajaksi on kutsuttu improvisaation mestari, jazzlaulaja Kadi Vija.

Turku Sea Jazz 31.7.–1.8. on nelikon uusi ja urbaanimpi festivaali. Se tuo yleisönsä meren äärelle Ruissalon Telakan historialliseen miljööseen nauttimaan kansainvälisen jazzin tähtiartisteista, kotimaisista huippukokoonpanoista sekä maailmanmusiikin persoonallisista nimistä. 
 
Festivaalisarjan 8. elokuuta päättävä Åland Sea Jazz on skandinaavisen laadukas tapahtuma historiallisessa, edelleen toiminnassa olevassa Maarianhaminan Merikorttelissa. Pohjoismaisella ohjelmistollaan tämä boutique-festivaali tarjoaa huippujazzia uniikissa lokaatiossa.

Suomi tarvitsee vetovoimatekijäksi lisää festivaaleja, jotka ylittävät kansainvälisen kynnyksen
 
– Archipelago Sea Jazzin ideologiana on taiteellisesti korkeatasoisten sisältöjen esillepano tuoreella ja ympäristön kannalta vastuullisella tavalla hyödyntäen Saaristomeren alueen ainutlaatuisia puitteita aina ulkosaaristoa myöten. Innovatiivinen festivaalikokonaisuus toimii tehokkaasti myös kotimaisen luovan työn välittäjänä edistämässä taiteilijoidemme kansainvälistymistä. Uskomme, että uusi festivaalikonsepti ja kulttuuritoimijoiden sekä kuntien laaja yhteistyö vahvistavat saariston brändiä kansainvälisestikin kiinnostavana kulttuuri- ja matkailukohteena, painottaa Archipelago Sea Jazzin idean isä, jazzmuusikko Jussi Fredriksson.
 
Kokonaisuuden ytimessä on Archipelago Sea Jazzille tehty oma tunnuskappale, jonka on säveltänyt festivaali-idean kehittäjä itse. 
 
– Tunnuskappale on tarkoitus säveltää tai sovittaa uudelleen joka vuodelle erikseen. Tekijäksi kutsutaan vuosittain uusi, festivaalilla esiintyvä taiteilija, kertoo Jussi. 
 
Maistiainen festivaalin tunnuskappaleesta on kuunneltavissa Archipelago Sea Jazzin verkkosivuilla osoitteessa www.archipelagoseajazz.fi.
 
Archipelago Sea Jazz -hankkeen käynnistämistä rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö ja konseptin toteutuksesta vastaa Jazz City Turku.

Kommentoi