Viimeisellä Tuokio-klubilla komea artistikattaus

entry-image

Opintokeskus Siviksen vuosituhannen vaihteesta pyörinyt Tuokio-klubisarja saatetaan päätökseen 21. marraskuuta. Luvassa on vuosien varrella klubisarjassa esiintyneiden artistien nimekäs kokoontuminen Helsingin Tenho Restobarissa. 

Viimeisellä Tuokio-klubilla joukko vuosien varrella Siviksen tuotannoissa esiintyneitä artisteja kokoontuu soittamaan yhdessä. Se, minkälaista musiikkia lennossa syntyvät kokoonpanot esittävät, on täysi arvoitus vielä esiintyjille itselleenkin. Eri musiikinlajeja edustavat huippumuusikot saattavat yllättää itsensäkin uusien soittokavereiden vierellä. Mukana ovat Maarit ja Sami Hurmerinta, Ville Leinonen, Elena Mindru, Jussi Jaakonaho, Markku Lepistö, Markus Holkko, Jori ja Kari Hulkkonen, Heikki TuhkanenEeti Nieminen, Henri Mäntylä, Jouko Kyhälä, Hannu Rantanen, Tero Toivanen, Sampo Hiukkanen, Mikko Hyttinen ja Ricardo Padilla

Viimeisen Tuokio-klubin taustalla on Opintokeskus Siviksen päätös lopettaa vuosituhannen alusta jatkuneet omat kulttuurituotannot ja keskittyä jäsenjärjestöjensä tapahtumatoiminnan ohjaamiseen.

Seitsemääntoista vuoteen on mahtunut ammattitaiteilijoiden toteuttamia tuotantoja kaikilta taiteenaloilta eri puolilla Suomea. Painotus on ollut elävässä musiikissa, jota Tuokio-klubi on edustanut seitsemän vuoden ajan vahvasti poikkitaiteellisilla vaikutteilla.

Muunlaisia tuotantoja ovat olleet esim. kekriä ja halloweenia taiteen keinoin yhdistänyt Finnoween Helsingissä 2002 – 2006; merkittäviä luontokohteita esiin nostanut nykytanssiteos ERIlainen luontoliike Jämijärvellä, Siuntiossa ja Kajaanissa; Tietokonepelit taiteena -näyttelykiertue kahdeksassa kaupungissa, kirjallisia tekstejä, elokuvaa, musiikkia ja valokuvia hyödyntänyt poikkitaiteellinen nettisivusto 100 isää; Tampere-vakio, lautapeli ja liikkuva kaupunkiesitys Tampereen keskustassa, viikon mittainen Munakulttuuritapahtuma sekä eri teemoista rakennettuja elokuvafestivaaleja Kuopiossa jne.   

Siviksen kulttuurituotantojen lähtökohtana on ollut Siviksen jäsenjärjestöille tärkeiden yhteiskunnallisten teemojen viestiminen kulttuurin keinoin. Näin on nostettu julkiseen keskusteluun mm. kulttuuriperinnettä, luontoarvoja, vanhemmuutta ja sukupolvien ketjuja, liikuntaesteisten asiaa, slow lifea, kierrätystä, huumorin ja leikin merkitystä jne. Tuotannot on ideoinut ja suunnitellut Siviksen kulttuurisuunnittelija Oskari Mänttäri

Tuokio-klubi ennen ja tänään
21.11. klo 19 – 22 Tenho Restobar
Helsinginkatu 15
VAPAA PÄÄSY! 

 www.tuokio-klubi.fi 
www.facebook.com/tuokioklubi 

Kommentoi