Uutiset

entry-image

TTT-Klubin musiikkiohjelmisto keväälle 2017 julki

TTT-Klubin kevätkauden musiikkiohjelmisto sisältää 11 vierailuesitystä lauluntekijöiden, pop/rockin, jazzin ja bluesin maailmoista. Ajankohtaisuuteen ja korkeaan taiteelliseen tasoon pyrkivä kattaus sisältää runsaasti ensivierailuja sekä juhla- ja levynjulkaisukonsertteja.
entry-image

We Jazz 2016 valtaa Helsingin 4.-11.12.

Neljättä kertaa järjestettävä Helsingin laajin vuosittainen jazzfestivaali esittelee kiinnostavinta jazzia Suomesta ja ulkomailta. Tämän vuoden kansainvälisiin artistivieraisiin lukeutuvat mm. yhdysvaltalainen Mark Turner Quartet, Berliinistä saapuva Lucia Cadotsch "Speak Low" ja norjalainen Huntsville. Kotimaisista artisteista mukana ovat esimerkiksi Jukka Eskola Soul Trio, Dalindèo, Jukka Perko Avara ja Iro Haarla Trio. Paikallisten ja ulkomaisten artistien yhteistyötä kuullaan yhtyeissä Helsinki X Berlin Ensemble, Otis Sandsjö & Friends ja Dunstan. Uusina esityspaikkoina mukana ovat G Livelab, Kansallisteatterin suuri näyttämö, El Fant, Lapinlahden Lähde ja Helsinki Contemporary.


entry-image

Suomen Big Band -mestaruus 2016 ratkesi Helsingissä

Suomen Big Band -Yhdistys ry:n ja Metropolian järjestämä Suomen big band -mestaruuskilpailu käytiin lauantaina 26.11. Seitsemän kotimaisen orkesterin joukosta jaetulle ensimmäiselle sijalle selviytyivät Sointi Jazz Orchestra ja Jyväskylä Big Band. Kolmannelle sijalle ylsi Junior All Star Big Band.

entry-image

Svart Records julkaisee Heikki Sarmannon kolmen livealbumin sarjan

Moniulotteisen säveltäjän ja pianistin Heikki Sarmannon ura on jatkunut jo viisi vuosikymmentä, ja tuotanto ulottunut niin jazziin kuin klassiseen, avantgardeen ja oopperamusiikkiinkin. Sarmannon taiteelliset juuret ovat, kuitenkin, ilmaisultaan vapaassa jazzissa, ja juuri tätä puolta nyt julkaistava kolmen albumin sarja The Helsinki Tapes esittelee. Albumit on äänitetty vuosina 1971 ja 1972 Helsingin N-Clubilla eli Natsalla, ja nauhat jäivät unohduksiin yli neljäksikymmeneksi vuodeksi, kunnes Sarmanto sattui löytämään ne ullakoltaan.