Siirry pääsisältöön

UutisetYlen jazzklubi avautui 5. tammikuuta

Yle Radio 1:n jazzohjelmisto siirtyy vuonna 2014 sunnuntai-iltaan, kello 19.03 alkavaksi paketiksi nimeltä Jazzklubi. Uudet levyt, jazzkentän ajankohtaiset asiat, huippukonsertit ja erilaiset teemaohjelmat löytyvät jatkossa kolmeen eri settiin jaetusta Jazzklubista.


Flame Jazz liekehtii maalla ja merellä

Kolme vuotta menestyksekkäästi Turussa toiminut Flame Jazz on järjestetänyt yli sata jazzkonserttia yli kymmenellä eri estradilla. Tapahtumapaikkojen vaihtelu sekä taiteellinen laaja-alaisuus ovat olleet Flame Jazzin kantavia teemoja alusta asti, ja samoilla ajatuksilla on rakennettu myös kevään 2014 ohjelma.

Panurama-klubi käynnistyy Lavaklubilla

Vibrafonisti Panu Savolainen käynnistää oman klubisarjansa HERD-klubien jäädessä tauolle. Helmikuussa 2014 alkava kuukausittainen Panurama-klubisarja tuo vibrafonisti Panu Savolaisen vieraaksi Suomen musiikkielämän huippunimiä Kansallisteatterin Lavaklubille.


Kadi Quartet ja Virta jazzkomeettojen kiertueelle tammikuussa

Kuluvan vuoden toukokuisessa Young Nordic Jazz Comets -osakilpailussa nähtiin sekä suomalaisen musiikkikoulutuksen että nuorten muusikoiden lahjakkuuden, pitkäjänteisyyden ja ennakkoluulottoman asenteen tuloksena korkeatasoista saundia. Ykkös- ja kakkossijan rajojarikkovat yhtyeet Kadi Quartet ja Virta avaavatkin Jazzliiton kiertuevuoden 2014 yhteiskiertueella.


We Jazz 2013 käynnistyy tänään

Festivaalilla nähdään paitsi lukuisia konsertteja, myös kuvataidetta ja poikkitaiteellisia esityksiä. Kluuvin gallerian jazz-aiheisessa näyttelyssä järjestetään ohjelmaa, ja myös lapset on otettu huomioon monipuolisessa, koko Helsingin keskustaan levittyvässä ohjelmistossa.