Uutiset

entry-image

Tuomo julkaisee uuden EP:n perjantaina 26.6. – Quarantine Music 1 kypsyi studiossa korona-aikana

Quarantine Music 1 on ensimmäinen julkaisu Tuomo Prättälän poikkeusoloissa käynnistämästä projektista ja avaa samalla Prättälän oman levymerkin, Polygamy Recordsin katalogin. Pandemian aikana päiväkirjanomaisesti kirjoitetuista kappaleista koostettu digi-EP näkee päivänvalon perjantaina 26.6. Julkaisulla vierailevat kitaristi Jarmo Saari, räppäri Tommy Lindgren ja lyömäsoittaja Aarne Riikonen.entry-image

Jazz herää henkiin Salon kylillä kolmen konsertin kiertueella

SaloJazz järjestää heinä-elokuun vaihteessa kolmen jazz-konsertin kesäkiertueen, joka suuntautuu Salon idyllisiin kyliin. Kevään ja alkukesän koronan peruuttamien konserttien jälkeen uudelleen käynnistyvä tapahtumatuotanto vie konsertteja Salon keskustan ulkopuolelle. Tapahtumapaikkoina ovat Matildankartano Mathildedalissa, Café Vinssi Förbyssä ja Rikalanmäki Halikossa. Konsertteja yhdistävinä teemoina ovat jazzmusiikin lisäksi kylät ja lähiruoka.


entry-image

Sointi Jazz Orchestra avaa keikkakesänsä

Suomalaisen big band -kulttuurin mielenkiintoisimpiin ilmiöihin kuuluva Sointi Jazz Orchestra soittaa kesän ensimmäisen konserttinsa sunnuntaina 14.6. klo 18. Suorana netissä lähetettävä keikka sisältää SJO:n kantaohjelmiston helmiä vuosien varrelta. Kaikki kuultavat teokset ovat sävellyksiä yhtyeen jäseniltä.
entry-image

Korpo Sea Jazz ja Åland Sea Jazz -festivaalit siirtyvät vuoteen 2021

Vallitseva koronapandemia aiheuttaa kesän yleisötapahtumien järjestelyissä paljon muutoksia. Archipelago Sea Jazz on päättänyt siirtää neljän jazzfestivaalin sarjansa kokonaisuudessaan ensi vuodelle. Aiemmin on tiedotettu Baltic Jazzin ja uuden Turku Sea Jazzin peruuntumisesta, ja nyt on tehty päätökset myös Korpo Sea Jazzin ja Åland Sea Jazzin siirtymisestä seuraavalle kesälle.entry-image

Oulun Musiikkijuhlien taiteellisiksi johtajiksi vuoden 2021 festivaalin jälkeen Elina Vähälä ja Jukka Perko

Oulun Musiikkijuhlat järjestetään seuraavan kerran 14.–28.3.2021, jonka jälkeen festivaalin uusina taiteellisina johtajina aloittavat viulisti Elina Vähälä ja saksofonisti Jukka Perko. Festivaali siirtyy näin ensimmäistä kertaa historiansa aikana kahden taiteellisen johtajan malliin. Vähälä ja Perko jakavat festivaalin taiteellisen suunnitteluvastuun, ja Perkon osalta vastuualueeseen kuuluu lisäksi ympärivuotinen Jazz & Etno -konserttisarja. Taiteellisen johtajan tehtävästä luopuva Jaakko Kuusisto on luotsannut Oulun Musiikkijuhlia vuodesta 2013 lähtien.