Siirry pääsisältöön

Uutiset


We Jazz 2021 vietetään 28.11.–5.12. Helsingissä

Helsingin laajamittaisin jazztapahtuma We Jazz järjestetään kahdeksatta kertaa. Festivaalin ohjelmistossa ovat mukana muun muassa Greg Foat 7tet, Timo Lassy Trio, Atomic, Ilmiliekki Quartet, Iro Haarla presents: Leo Records, Jason Nazary ja Linda Fredriksson Juniper.


Jazz Finland Residencyn vieraana lokakuussa basisti Linda May Han Oh

Suomen Jazzliiton, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Muusikkojen liiton yhteistyönä toteutettu uusi kansainvälinen Jazz Finland Residency -residenssiohjelma tuo Suomeen lokakuussa yhden tämän hetken kysytyimmistä basisteista, Linda May Han Ohn.


Dana Hall jazzmusiikin vierailevaksi professoriksi Sibelius-Akatemiaan

Yhdysvaltalainen jazzrumpali, säveltäjä, yhtyejohtaja ja etnomusikologi Dana Hall on nimitetty Taideyliopiston Sibelius-Akatemian vierailevaksi professoriksi. Professuurin tarkoituksena on muun muassa vahvistaa afroamerikkalaisen kulttuuriperinteen ymmärrystä jazzmusiikin aineryhmässä ja kehittää yhteistyötä amerikkalaisten yliopistojen kanssa. Hall on aloittanut kaksi vuotta kestävän vierailukautensa elokuussa 2021.Vastaa kyselyyn jazzmuusikoiden työllistymisestä, urapoluista ja tulonmuodostuksesta

Suomen Jazzliitto toteuttaa yhteistyössä Music Finlandin, Muusikkojen liiton ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin koulutusohjelman kanssa kyselyn, jonka tavoitteena on luoda kokonaiskuvaa jazzmuusikoiden työllistymisestä, urapoluista ja tulonmuodostuksesta, sekä päivittää ymmärrystä suomalaisen jazzin kansainvälistymisen tilasta ja mahdollisista siihen liittyvistä haasteista. Kyselyllä kartoitetaan tilannetta ensisijaisesti koronapandemiaa edeltäneeltä ajalta.