Uusi Raoul Björkenheim Triad albumi "Beyond" julkaistaan 21.4.

entry-image

Legendaarisen kitaristin Raoul Björkenheimin luotsaama kokoonpano Raoul Björkenheim Triadin uusi levy Beyond julkaistaan 21.4. Saksassa ja Keski-Euroopassa levy julkaistaan toukokuussa.

Eclipse Music julkaisee mielikuvituksellisesta soitostaan tunnetun Raoul Björkenheim Triadin levyn Beyond 21. huhtikuuta. Björkenheimin rajoja rikkova kitarointi on saanut kaverikseen rumpali Ilmari Heikinheimon rohkean kompin sekä basisti Ville Rauhalan kekseliään kuvioinnin. Yhdessä suomalaisartistit luovat vaikuttavan pohjan Björkenheimin tutulle tavalle muokata kitaran merkitys soittimena uudelleen. Beyond on vahva esitys kolmikolta, jonka keikat nauttivat mainetta korkeatasoisena näyttämönä virtuoosimaiselle otteelle musiikkiin.

Raoul Björkenheim on vaikuttanut kitaristina jo 80-luvulta ja tullut tunnetuksi useista erilaisista kokoonpanoista. Tunnetuimpia näistä ovat Ecstasy sekä duo Heim(o), joista jälkimmäisessä on kuultu myös Heikinheimoa. Triad tarttuu muita kokoonpanoja rohkeammin kiinni erilaisiin rakenteisiin, ja ryhmä leikkii vaikuttavasti erilaisilla teemoilla ja sooloilla. Ilmari Heikinheimo on rumpalina tullut tunnetuksi yhteistyöstään useiden nimekkäiden progressiivisten jazzimproajien kanssa. Ville Rauhalan basso on tarttunut kuulijoiden korvaan jo 90-luvun puolivälistä, joten Triad tarjoaa levyllään kaikkea muuta kuin tavanomaista sointukulkua. Beyond on kekseliäs, ilahduttava ja monimuotoinen rytmien liitto, joka tuo melodioita esille hämmästyttävällä tarkkuudella.

Raoul Björkenheim Triad lähtee levyn myötä kiertueelle marraskuussa, mutta sitä ennen bändin löytää keikalta 19.4 Helsingin Juttutuvalta ja 13.7 Pori Jazzeilta. Tarkemmat keikkatiedot osoitteesta: http://raoulbjorkenheim.com/gigs/

Raoul Björkenheim Triad 

Raoul Björkenheim - kitarat 
Ville Rauhala - bassot  
Ilmari Heikinheimo - rummut 

http://www.eclipse-music.net/

Kuva: Markus Kärki.

Kommentoi