Uusi Hangon kansainvälinen musiikin mestarikurssi

entry-image

Hanko Creative Music and Sound Workshop 25.-28.6. 2018 (Kaupungintalon juhlasali, Hanko).

Musiikin mestarikurssi, idyllisen Hangon kesäisessä tunnelmassa. Kurssin aiheina improvisointi ja luova ilmaisu -"miten yhdistetään kirjoitettu ja improvisoitu musiikki", yhtyetyöskentely ja sen synteesit eri musiikkityyleissä, kuten jazz, nykymusiikki, etno ja muu moderni ilmaisu. Tapahtuma on neljän päivän intensiivikurssi, jonka lopuksi on osallistujien (opettajat/opiskelijat yhdessä) esittämä konsertti.

Kurssin opettajina toimivat saksofonisti-säveltäjä- improvisoija Esa Pietilä ja rumpali, improvisoija, perkussionisti, säveltäjä Harvey Sorgen, NYC (USA). Molemmat opettajat ovat saaneet omilla tahoillaan huomattavaa kansainvälistä arvostusta projekteistaan, levytyksistään ja konserteista sekä mestarikursseistaan ympäri maailman.

Kurssin taso: opiskelijat -ammmattilaiset.

HUOM! aikaisempaa kokemusta improvisoinnista tai jo olemassa olevia improvisointi-taitoja ei edellytetä. Kurssille sopivat kaikki instrumentit sekä vokaali.

Paikkoja kurssille on rajoitetusti (25 kpl), siksi kannattaa ennakkoilmoittautua. Info ilmoittautumisiin ja hotellivarauksiin alla.

 Kurssin aiheina ovat mm:

"Focal Breathing and Intonation"
Tiedostamme ja opimme kontrolloimaan henkilökohtaista hengityksemme sykliä. Tämän kautta opiskelemme löytämään oman henkilököhtaisen ja uniikin äänemme, jollainen meissä kaikissa on, ja miten sitä voidaaan hyödyntää yhtyetyöskentelyssä ja intonaatiossa -"Löydä oma äänesi ilmaisussasi"

"Rhythm, Melody and Dynamics (RMD - technique)"
Miten rytmi, melodia ja dynamiikat toimivat yhdessä määritettäessä sitä, miten esitämme ja ilmaisemme musiikkia, jossa esiintyy yhtäaikaa sävellettyä musiikkia sekä improvisointia. Tässä osiossa opettelemme luomaan uusia ja uniikkeja teoksia yhdistämällä edellämainittuja elementtejä ja aspekteja.

"Non Linear Composition and Conducting Techniques"
Kyseinen tekniikka esittelee tapoja säveltää musiikkia käyttämällä erilaisia graafisia notaatiotekniikoita yhdistettynä "Gesture Conduction" johtamis-tekniikkaan. Osallistujat kirjoittavat ja johtavat omia "spontaaneita" sävellyksiään kurssin ensemblen esitettäväksi.

Improvisoinnin opiskelua (pienet ja isot yhtyeet) rytmin, harmonian, äänenvärien ja sointitekstuurien yhdistelemisen kautta -opettelemme säätämään orkesteritekstuureja ja mm. kontrasteja yhtyetyöskentelyn kommunikaatiossa. Osio esittelee tekniikoita, joita voi oppia ainoastaan käytännön harjoittelun kautta.Opettajat Pietilä and Sorgen demonstroivat myös miten improvisoidaan täysin vapaasti ilman minkäänlaista ennakkosuunnitelmaa tonaaliteetista, harmonioista tai rakenteesta jne.

Mestarikurssi toteutetaan "räätälöitynä", ottaen huomioon oppilaiden lukumäärän ja tason sekä mitä instrumentteja osallistujat soittavat. Kurssille sopivat kaikki instrumentit sekä laulajat!

www.esapietila.com & www.harveysorgen.com

 

HANKO CREATIVE MUSIC & SOUND WORKSHOP

Päiväohjelma:

Maanantai
10:00 to 12:30 - luento ja yhtyetyöskentely
14:30 to 16:30 - luento ja yhtyetyöskentely
20:00…ilta “jam” sessio (julkinen)

Tiistai
10:00 to 12:30 - luento ja yhtyetyöskentely
14:30 to 16:30 - yhtyetyöskentely
20:00…ilta “jam” sessio (julkinen)

Keskiviikko
10:00 to 12:00 - yhtyetyöskentely
13.00 -> Vapaa ilta - (vapaaehtoista) Hanko Sight seeing, purjehdusta Hangon vesillä, saarivierailua ym.

Torstai
14:00 to 17:00 - harjoitus ja soundcheck konserttia varten
20:00 - Konsertti! (opettajat ja oppilaat) 

Workshopin kurssimaksu -400 € (ei sisällä ruokaa ja majoitusta).

Ennakkoilmoittautumisena (sitova) ja kurssipaikan varausmaksuna maksetaan 200€ (50%) kurssimaksusta ennakkoon.

Lähetä osallistujan tiedot osoitteeseen: info@hotelbulevard.fitai voit ilmoittautua kurssille myös puhelimitse numeroon +358 (0)44 988 0886. Maksu luottokortilla myös mahdollinen.

Olemme tehneet Hangossa Hotel Bulevardin kanssa järjestelyjä alennushinnoista hotellihuoneista kurssin ajaksi. Ota yhteyttä huoneista ja hinnoista info@hotelbulevard.fi.

Muut majoitusvaihtoehdot Hangossa: https://tourism.hanko.fi/majoitusliikkeet/

Loput kurssin osallistumismaksusta suoritetaan saavuttaessa paikan päälle.

Huom. mikäli kurssilainen ei esteen sattuessa ei peru osallistumistaan neljää viikkoa ennen kurssin alkua, 200€ varausmaksua ei palauteta. Viime hetken peruutus voidaan hyväksyä lääkärintodistuksella tai muulla virallisella force majeure selvityksellä.

Lisätiedot: production@esapietila.com / p. 0400-815007

Tapahtuma Facebookissa 

Kommentoi