UMOn kevätkausi starttaa tällä viikolla

entry-image

UMOn kevätkausi käynnistyy tällä viikolla. Tulevana keväänä nähdään ennätysmäärä ilmaiskonsertteja, mm. uudenlaiset pop-up-konsertit Kauppakeskus Kampissa osana Musica nova Helsinki 2017 -festivaalilla, yhteiskonsertit KYNin ja Higher Ground Vocalsin kanssa sekä mielenkiintoisia solistivieraita niin maailmalta kuin koti-Suomestakin. Myös suositut lounaskonsertit saavat jatkoa.

UMO with special guest Richard Bona    
Ke 8.2. klo 19.00, Savoy-teatteri, Helsinki

Kevään ulkomaisiin solistivieraisiin lukeutuu kamerunilainen Grammy-voittaja, jazzbasisti ja laulaja-lauluntekijä Richard Bona, joka saapuu UMOn solistiksi helmikuussa. Kamerunissa vuonna 1967 syntynyt ja varttunut ja sittemmin newyorkilaistunut Bona on varsinainen multi-instrumentalisti. Karismaattisen muusikon hyppysissä pysyvät niin basso, kitara, erilaiset puhaltimet kuin lyömäsoittimetkin. Hän yhdistelee kamerunilaisia juuriaan jazziin ja fuusioon lopputuloksenaan virtuoosimaisia, omaperäisiä bassosooloja, tarttuvia melodioita ja tyylikkäitä afrikkalaisrytmejä. Omaa nimeään kantavan sekstettinsä lisäksi hän on kiertänyt konserttilavoja mm. Jaco Pastoriuksen, Pat Methenyn ja Paul Simonin riveissä. Konsertin kapellimestarina nähdään tanskalainen Jesper Riis.

UMO & Kari Ikonen: Twelve Fn Kies – Konsertto big bandille ja MiniMoogille    
To 2.2. klo 15.30, 16.30 ja 18.30, Kampin kauppakeskus, Helsinki

UMO ja pianisti Kari Ikonen ilahduttavat kaupunkilaisia soittamalla kolme minikonserttia Kampin Kauppakeskuksessa. Konserteissa kuullaan Antti Auvisen upouusi teos "Twelve Fn Kies", joka on sävelletty Moog-syntetisaattorille ja big bandille. Osittain esitystilanteessa paikan päällä muotoutuva konsertti tuo musiikin keskelle kuulijan arkea. Tempaus on osa Musica nova Helsinki 2017 -festivaalia ja konsertteihin on vapaa pääsy.

Silent Music: UMO & KYN
Pe 14.4. klo 18.00, Mikael Agricolan kirkko, Helsinki

UMO on konsertoinut pian 20 vuoden ajan pitkäperjantaisin erityisellä Silent Music -teemalla. Tänä vuonna konserttien ketju saa uuden helmen nauhaansa, kun 16-miehisen UMOn rinnalle Mikael Agricolan kirkkoon astelee Suomen naiskuorokärkeen kuuluva KYN, joka on toiminut pioneerina kuoron ja jazzyhtyeen sekä erilaisten instrumenttien yhdistämisessä. Pitkäperjantaina on luvassa konsertillinen suomalaista musiikkia mm. Anna-Mari Kähärältä ja Mikko Hassiselta, joka on myös sovittanut osan kappaleista. Orkesteria johtaa Kirmo Lintinen, kuoronjohtajana Kaija Viitasalo.

UMO & Kari Ikonen: Twelve Fn Kies – Konsertto big bandille ja MiniMoogille (kantaesitys)
Ti 17.1. klo 12.00, Savoy-teatteri, Helsinki

UMO & Panu Savolainen: Playing Reality (vibrafoni) 
Ti 14.2. klo 12.00, Savoy-teatteri, Helsinki

UMO solistinaan Mikko Perkola (gamba) 
Ti 21.3. klo 12.00, Savoy-teatteri, Helsinki

UMO & Jarmo Julkunen: Konsertto big bandille ja banjolle (kantaesitys)
Ti 16.5. klo 12.00, Savoy-teatteri, Helsinki

UMOn suositut lounaskonsertit jatkuvat Savoy-teatterissa yleisön pyynnöstä. Kevään neljässä konsertissa kuullaan tuoretta musiikkia UMOn ja kotimaisten solistien tulkitsemana. Jokaisessa konsertissa nousee pääosaan big bandissa harvemmin kuultu soitin, kuten Moog-syntetisaattori, vibrafoni, gamba ja banjo. Konsertit pidetään tuttuun tapaan Savoy-teatterissa ja niihin on vapaa pääsy. Lounaan voi halutessaan nauttia viereisessä Ravintola Prestossa ennen tai jälkeen konsertin, hinta alk. 10,20 €.

UMO: Dizzy Gillespie 100 vuotta 
Ma 23.1. klo 19.00, Koko Jazz Club, Helsinki
Ke 25.1. klo 15.00, Malmitalo, Helsinki
To 26.1. klo 19.00, Vuotalo, Helsinki

UMO feat. Max Zenger: West Coast Jazz
Ma 13.3. klo 19.00, Koko Jazz Club, Helsinki
Ti 14.3. klo 14.00, Vuotalo, Helsinki
To 16.3. klo 15.00, Malmitalo, Helsinki

UMO feat. Tomi Nikku: Broadway and Broader
Ma 24.4. klo 19.00, Koko Jazz Club, Helsinki
Ti 25.4. klo 14.00, Kanneltalo, Helsinki
Ke 26.4. klo 15.00, Malmitalo, Helsinki

 

UMO jatkaa myös jazzkonserttiensa sarjaa Koko Jazz Clubilla ja Helsingin kulttuuritaloissa. Konserteissa pureudutaan jazzin syntysijoille Amerikkaan, ja jazzia tutkitaan niin itä- kuin länsirannikonkin näkökulmasta. Tammikuussa on suurennuslasin alla Dizzy Gillespie, jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Tässä konsertissa solisteina toimivat UMOn trumpetistit. Maaliskuun konserteissa liikutaan Yhdysvaltain länsirannikon cooleissa musiikillisissa maisemissa ja kuullaan musiikkia sikäläisiltä jazz-sovittajilta ja -säveltäjiltä. UMOn solistina on nuori saksofonisti Max Zenger. Huhtikuussa UMO ottaa käsittelyynsä jazzia merkittävästi rikastuttaneen Broadwayn laajan musiikillisen valtatien, jonka varrelta on poimittu monia unohtumattomia sävellyksiä. Konserttien solistina nähdään trumpetisti Tomi Nikku. Orkesteria johtaa kaikissa konserteissa Mikko Hassinen.

 

UMO & Higher Ground Vocals with Special Guest Star
To 6.4. klo 19.00, Savoy-teatteri, Helsinki 

UMO ja gospelkuoro Higher Ground Vocals ilahduttavat soulin ja gospelin ystäviä. Ilta koostuu legendaaristen soul- ja gospel-klassikoiden lisäksi Higher Groundin omasta ohjelmistosta. Konsertin vieraileva solisti julkaistaan myöhemmin. Higher Ground Movement on rajat ylittävä vallankumouksellinen musiikillinen yhteisö. Sen osana toimii 25 laulajan Higher Ground Vocals, jota on live-esitysten lisäksi nähty useiden artistien taustalla mm. Suomi Love, Tanssii Tähtien kanssa ja Tähdet tähdet -ohjelmissa. Kuoro hallitsee mustan musiikin tyylit ja nyanssit ja heittäytyy täysillä musiikin virtaan omalla, ainutlaatuisella soundillaan.

Koko kevään ohjelmisto lisätietoineen löytyy osoitteesta www.umo.fi/konsertit/.

UMO (Uuden Musiikin Orkesteri) on jazzin ja uuden rytmimusiikin alalla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka soittaa monipuolisesti ajan hermolla olevaa musiikkia. Luovana kokoonpanona UMO tekee erityisesti suomalaista musiikkia tunnetuksi sekä Suomessa että ulkomailla. Orkesteria pidetään yhtenä maailman johtavista big bandeista. Tilaamalla ja esittämällä mahdollisimman paljon uutta materiaalia UMO kannustaa ja tukee myös suomalaista jazztuotantoa. Orkesterin jäsenet ovat Suomen jazzmuusikoiden parhaimmistoa, ja se toimii myös jatkuvasti jazzin ja kevyen musiikin käytännön korkeakouluna kotimaamme lupaavimmille muusikoille. 

www.umo.fi

Kommentoi