UMOn alkuvuoden konserteissa mielenkiintoisia solistivieraita

entry-image

Uuden Musiikin Orkesteri UMOn tammi-helmikuun ohjelma on julkaistu ja lipunmyynti on aloitettu. Vuosi alkaa vauhdikkaasti upeiden solistivieraiden kanssa.

Jazz-palkintoja kahmiva Kurt Elling UMOn solistina kahdella keikalla

UMO saa helmikuussa solistikseen Grammy-voittaja Kurt Ellingin, joka on yksi tämän hetken arvostetuimmista jazzlaulajista. Neljän oktaavin äänialan omaavan baritonin repertuaariin kuuluu sekä omia sävellyksiä että moderneja tulkintoja standardeista, jotka toimivat pohjana mm. konserteissa kuultavalle improvisaatiolle, scat-laululle ja runoudelle.

Ahkerasti ympäri maailmaa konsertoiva Elling on saanut yleisön haltioihinsa ilta toisensa jälkeen. Vuonna 2011 hän vieraili ensimmäistä kertaa Suomessa, esiintyen tuolloin täydelle salille loppuunmyydyssä Savoy-teatterissa. UMO ja Kurt Elling konsertoivat keskiviikkona 26. helmikuuta Helsingin Savoy-teatterissa ja seuraavana päivänä Espoon Tapiolasalissa.

”Hippi-afro-jazz-pläjäys” Jimi Tenorin kanssa Tavastialla

UMO ja kestävää kulttisuosiota nauttiva säveltäjä ja multi-instrumentalisti Jimi Tenor ovat yhdistämässä voimiaan. Helmikuun 5. päivä koetaan Helsingin Tavastialla Tenorin omia sanoja lainaten ”eräänlainen hippi-afro-jazz-pläjäys”, jossa on luvassa miehen varta vasten suurelle orkesterille säveltämää musiikkia ja muhkeasti soivia big band -versioita mm. Tenorin Kabu Kabu -yhtyeen kanssa levyttämästä materiaalista. Lopputuloksena on afro-jazzista ja 1950–60-lukulaisesta exoticasta ammentavaa soitantaa. Säveltäjää kuullaan konsertissa myös saksofonistina, huilistina, kosketinsoittajana ja laulajana. Tässä makupaloja parin vuoden takaiselta UMOn, Jimi Tenorin ja Tony Allenin keikalta Savoy-teatterista:http://www.youtube.com/watch?v=lVWTQkPHYhs

Club For Five ja UMO 1940-luvun swingitunnelmissa

UMO ja Club For Five astuvat big band -legenda Glenn Millerin ja lauluyhtye The Modernairesin svengaaviin saappaisiin. Lauluyhtye The Modernaires esiintyi tiiviisti Glenn Millerin orkesterin kanssa aina 1940-luvun alusta orkesterinjohtajan traagiseen katoamiseen asti. Yhteistyö tuotti lukuisia hittejä sekä ensimmäisen kultalevyn, joka myi yli miljoona kappaletta. Konsertti saa ensi-iltansa 12. helmikuuta Helsingin Savoy-teatterissa. Kevään aikana swing-painotteinen ohjelmisto kiertää myös muissa, myöhemmin julkaistavissa Etelä-Suomen kaupungeissa.

Muita alkuvuoden kohokohtia

UMOn vuosi alkaa syventyen säveltäjä ja sovittaja Bob Brookmeyerin (1929–2011) tuotantoon. Luvassa on ajattoman hienoa suuren orkesterin jazzmusiikkia yhdeltä alan tärkeimmistä suunnannäyttäjistä, jonka vaikutus kuuluu vahvana monen tämän päivän säveltäjähuipun musiikissa. Luvassa on kolme päiväkonserttia Helsingin kulttuurikeskuksissa tammikuun 28.-30. päivä.

Menneenä syksynä levyllekin päätynyt värikäs lastenmusiikkiproduktio Ville ja Valle vierailee Espoon Tapiolasalissa lauantaina 8. helmikuuta. UMOn solistina nähdään Johanna Försti.

UMOn tammi-helmikuun ohjelmaan voit tutustua alla olevasta konserttikalenterista sekä osoitteessa www.umo.fi. Lipunmyynti kaikkiin nyt julkaistuihin konsertteihin on käynnissä. Maalis-kesäkuun konsertit julkaistaan tammikuussa 2014.

UMON KONSERTTIKALENTERI, TAMMI-HELMIKUU 2014
Lipunmyyntitiedot: www.umo.fi

TAMMIKUU
Jazzmatinea: Saint Louis Blues and Beyond – UMO plays Bob Brookmeyer
Kapellimestarina Kari Heinilä

Ti 28.1. klo 14.00 Vuotalo, Helsinki
Ke 29.1. klo 15.00 Malmitalo, Helsinki
To 30.1. klo 14.00 Kanneltalo, Helsinki
Liput 5 €

Huom. 45 minuuttia ennen konserttia järjestetään Enemmän irti esityksestä -tilaisuudet konserttitalojen kahvioissa. Yleisön kanssa keskustelemassa kapellimestari Kari Heinilä.

HELMIKUU
UMO & Jimi Tenor
Ke 5.2. klo 21.00 Tavastia, Helsinki
Kapellimestarina Mikko Hassinen
Liput 24/25 €

Ville ja Valle – UMO solistinaan Johanna Försti
Kapellimestarina Eero Koivistoinen
La 8.2. klo 15.00 Tapiolasali, Espoo
Liput 14 €

Club For Five & UMO – Glenn Miller 110%
Kapellimestarina Antti Rissanen
Ke 12.2. klo 19.00 Savoy-teatteri, Helsinki
Liput 33/28/18 €

UMO & Kurt Elling
Ke 26.2.2014 klo 19.00 Savoy-teatteri, Helsinki
To 27.2.2014 klo 19.30 Tapiolasali, Espoo
Liput 38/33 €

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

Kommentoi