UMO Helsinki Jazz Orchestra tuo Suomeen upeita laulajia uudessa Great Voices -konserttisarjassaan

entry-image

UMO Helsinki Jazz Orchestra aloittaa Great Voices -konserttisarjan, jonka kuratoi ja johtaa orkesterin uusi pääkapellimestari ja taiteellinen johtaja, amerikkalais-itävaltalainen Ed Partyka. Konserttisarjassa tuodaan UMO Helsingin solisteiksi nimekkäitä ja nousevia laulusolisteja eri puolilta maailmaa.

Sarja käynnistyy 27. maaliskuuta, jolloin ensivierailunsa Suomeen tekee yhdysvaltalainen jazzlaulaja-lauluntekijä China Moses. Sarjan toinen konsertti kuullaan 23. huhtikuuta, kun UMO Helsinki Jazz Orchestran edessä nähdään brittiläis-nigerialainen soullaulaja ja lauluntekijä Ola Onabulé. Great Voices -sarja jatkuu myös tulevina vuosina kahdella konsertilla per kausi.

– Jazzmusiikki ja erityisesti instrumentaalijazz voi olla yleisölle vaikeasti lähestyttävää. Mutta kun mukaan lisätään tarinankerrontaa – siis sanoitukset ja hyvä tulkitsija – muuttuu tilanne kertaheitolla. Mielestäni laulaja, joka osaa kertoa hyvän tarinan, on valtava voimavara nykyaikaiselle jazzorkesterille ja rakentaa yhteyttä orkesterin ja yleisön välille, Ed Partyka taustoittaa.

Minulla on ollut ilo säveltää ja sovittaa musiikkia useille erinomaisille vokalisteille ja isoille jazzorkestereille. Nämä yhteistyöt muodostavat kivijalan Great Voices -konserttisarjalle, jota kuratoin ensimmäisen pääkapellimestarikauteni aikana UMO Helsinki Jazz Orchestrassa. Tulevina kausina esittelemme suomalaisyleisölle nousevia tähtiä ja teemme rohkeita avauksia mm. tuomalla hepreankielistä kansanmusiikkia Israelista, Partyka vinkkaa.

Great Voices #1
China Moses (US) feat.
UMO Helsinki Jazz Orchestra
Pe 27.3.2020 klo 19:00 Savoy-teatteri, Helsinki
Lisätiedot>>

Jazzlaulaja-lauluntekijä ja valovoimainen esiintyjä China Moses (US) on valloittanut loppuunmyydyt konserttisalit ympäri maailman. Hän kertoo tarinoita omalla, epäsovinnaisella ja rajoja vailla olevalla tyylillään. The Jazz Heart of Soul -otsikkoa kantava ohjelmisto on koottu Mosesin levyttämästä materiaalista sekä vokaalijazzin unohtumattomista ja unohdetuistakin helmistä, jotka sovitetaan tätä iltaa varten. China Moses vie vokaalijazzin uudelle aikakaudelle ja luo omat standardinsa! Katso video // China Mosesin nettisivut

Great Voices #2
Ola Onabulé (UK/NGR) feat.
UMO Helsinki Jazz Orchestra
To 23.4.2020 klo 19:00 Savoy-teatteri, Helsinki
Lisätiedot>>

Soullaulaja ja lauluntekijä Ola Onabulé (UK/NGR) on sielukas tulkitsija ja tarinankertoja. Miehen värikäs live-esiintyminen ja laaja repertuaari korkeista huhuiluista kurkkuäänisiin tehosteisiin on koukuttava kombo. Onabulén musiikissa tartutaan usein päivänpolttaviin aiheisiin, mutta sijansa saavat myös miehen afrikkalaiset juuret ja filosofiset kysymykset. Tässä konsertissa keskitytään miehen tuoreen Point Less -levyn upouusiin big band -sovituksiin. Luvassa on takuuvarmaa 60-70-luvulta ammentavaa tämän päivän souljazzia afrikkalaisin elementein. Tällä miehellä on ääni ­– ja sanottavaa! Katso video // Ola Onabulén nettisivut

Lipunmyynti Savoy-teatterin konsertteihin käynnistyi Lippupisteessä 31.10. Myynnissä on myös yhteislippu, jolla pääsee molempiin kevätkauden 2020 konsertteihin hieman edullisemmin. Liput yhteen konserttiin 47/37/15/67 €, yhteislippu molempiin konsertteihin 79/63/26/114 €.

Syyskauden 2020 ja kevätkauden 2021 konserttien osalta solistivieraiden julkaisu tapahtuu ensi keväänä.

Ensimmäisessä kuvassa: CHINA MOSES, kuvaaja: Sylvain Norget
Toisessa kuvassa: OLA ONABULÉ, kuvaaja: Alfred George Bailey

Kommentoi