Siirry pääsisältöön

Turku Jazz Orchestra juhlistaa saksofonisti Kimmo Gröhnin kuusikymppisiä

entry-image

Perjantaina kuullaan multi-instrumentalisti Kimmo Gröhnin sävellyksiä syntymäpäiväkonsertissa Sigyn-salissa ja Facebook Livessä. Monipuolinen muusikko on kutsunut lavalle myös vierailevia laulusolisteja pitkän uransa varrelta.

Turku Jazz Orchestra juhlii perjantaina 16.10. näyttävästi saksofonisti-säveltäjä Kimmo Gröhnin 60-vuotissyntymäpäiviä Turun konservatorion Sigyn-salissa. Gröhn on soittanut Turku Jazz Orchestran riveissä orkesterin perustamisvuodesta 2012 lähtien. Monipuolinen muusikko ja säveltäjä esittelee Old, new, borrowed and blue -nimeä kantavassa juhlakonsertissa uutta ja vanhaa tuotantoaan. Konserttilavalla nähdäänkin TJO:n omien solistien lisäksi myös vieraita Gröhnin mittavan uran varrelta: laulaja Ami Aspelund sekä musikaalinäyttämöiltä tutut Pauliina Saarinen & Mikael ”Fagu” Haavisto.

Syntymäpäiväsankari odottaa perjantain jo lähes loppuunmyytyä konserttia suurella innolla.

– Big bandit ovat olleet tärkeä osa elämääni jo nuorena. Olen ylpeä siitä, että olen saanut soittaa Turku Jazz Orchestrassa sen alusta lähtien. Erityisen kiitollinen olen mahdollisuudesta tehdä kokonainen konsertti kirjoittamaani materiaalia, kun vielä tietää, että bändi on maan parhaita, Gröhn iloitsee.

Kimmo Gröhn tunnetaan jazzin lisäksi myös monien teatteriorkesterien sekä iskelmäartistien luottomuusikkona. Hän työskenteli vuosia mm. Arja Korisevan ja Kirkan yhtyeissä kiertäen ympäri Suomea. Musiikkiteatterin ystävät eivät ole voineet välttyä kuulemasta Kimmo Gröhin soittoa, sillä monipuolinen muusikko on soittanut 2000-luvulla jopa yli kolmessakymmenessä eri musikaalissa. Parhaillaan hän on mukana Turun kaupunginteatterin Cabaret-musikaalissa, jossa orkesteri nähdään näyttelijöiden kanssa myös lavalla.

Ensimmäiset sävellyksensä Gröhn teki alle kymmenvuotiaana. Säveltäminen ja myös sanoittaminen ovat jatkuneet siitä asti, ja musiikkia on syntynyt mm. useisiin tv- ja radio-ohjelmiin sekä big band- musikaaliksi asti. Gröhnin oman KG and the B -bluesbändin albumi All Kinds of Blues ilmestyi viime vuonna, ja tuolla levyllä monilahjakkuus Gröhn soittaa pääasiassa kitaraa.

Turku Jazz Orchestra
Kimmo Gröhn – sävellykset, saksofoni, kitara, laulu

Turku Jazz Orchestra & Kimmo Gröhn 60 – Old, new, borrowed and blue
Pe 16.10.2020 klo 19 (ovet klo 18)
Sigyn-sali, Turun konservatorio ja musiikkiopisto
Linnankatu 60, Turku

Konsertin kesto on n. 1,5 tuntia, ei väliaikaa.

Ennakkoliput: Tiketti
Normaali 25 €
S-etu 22,5 € (max 2 etua / asiakas, ei bonusta)
Eläkeläiset 20 €
Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 10 €

Live Stream -kannatuslippu 9,90 €
Live Stream -superkannatuslippu 19,90 €

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Sigyn-salin ovella klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Sigyn-salissa on turvavälikatsomo, joten konserttiin on myynnissä normaalia pienempi määrä lippuja. Varsinais-Suomessa suositellaan kasvomaskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa, ja tapahtumassa tulee noudattaa myös hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Konserttiin saapuminen on kielletty, mikäli sinulla on flunssan oireita, olet koronaviruksen altistusketjussa tai olet vieraillut viimeisen kahden viikon aikana maassa, josta saapuessa suositellaan karanteenia.

Konsertti striimataan livenä Jazz City Turun ja Turku Jazz Orchestran Facebook-sivuilla: facebook.com/turkujazzorchestra/live. Katsojilla ei tarvitse olla omaa Facebook-tiliä. Turun jazztapahtumatoimintaa voi tukea ostamalla striimauskonserttiin kannatuslipun Tiketistä.

www.jazzcityturku.fi

Kuva © Olli Sulin

Kommentoi