Turku Jazz Festivalille kansainvälisiä tähtiartisteja! 

entry-image

Turku Jazz Festivalin 50-vuotista taivalta juhlistetaan maaliskuussa. Kansainvälisiä jazztähtiä kuullaan ohjelmassa neljänä päivänä. Logomon lavalle nousevat norjalaisfonisti Trygve Seim sekä italialaiskitaristi Nicola Conte yhtyeineen. Myös keskiviikon avajaiskonsertissa kuullaan kansainvälistä soundia, ja aiemmin julkaistun suuren syntymäpäiväkonsertin megatähtenä loistaa amerikkalainen rumpalilegenda Billy Cobham.

Turku Jazzin juhlava festivaaliviikko käynnistyy 6.3.2019 keskiviikkoillan tunnelmallisella Turku Jazz in Flames -konsertilla Åbo Svenska Teaterin Café Tiljanissa. Festivaalin kanssa samana vuonna viisikymppisiään juhlivan turkulaiskitaristi Niklas Winterin kanssa avajaiskonsertin lavalle nousevat tanskalaisfonisti Emil Hess ja yhdysvaltalaisrumpali Richard Huntley. Konsertissa kuullaan kolmikon tuoreen YOU-albumin materiaalia sekä vanhoja klassikoita sovituksin, joissa kohtaavat pohjoismainen ilmaisu ja New Yorkin tunnelmat.

Viikonlopun jazzkeskuksena toimivat Logomon Teatro-tilat. Perjantaina 8.3. illan huipennukseksi Teatro-salissa esiintyy italialaiskitaristi Nicola Conten kansainvälinen Spiritual Galaxy -kokoonpano sielukkaana laulusolistinaan lontoolainen Bridgette Amofah. Nicola Conte nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuosituhannen alussa acid jazz - ja bossa nova -musiikillaan, jossa kuuluivat vaikutteet 60-luvun elokuvasävellyksistä. Conte on myös etnomusiikin taitaja, ja hänen uusin Spiritual Galaxy -yhtyeensä sukeltaa afrojazzin maailmaan tarttuen myös yhteiskunnallisiin teemoihin. Italialaiskitaristi on tehnyt pitkään yhteistyötä suomijazzin huippujen kanssa, joista Turku Jazz Festivalilla yhtyeen riveissä nähdään Timo Lassy, Teppo Mäkynen ja Abdissa Assefa.

Norjalaissaksofonisti Trygve Seim tuo festivaalilauantaina Logomon Galleria-saliin uuden Helsinki Songs -projektinsa. Seim on tehnyt jo 1990-luvulla yhteistyötä mm. Edward Vesalan kanssa ja kertoo inspiroituvansa erityisesti Suomen luonnosta, arkkitehtuurista, ihmisistä ja tunnelmasta. Seim on saanut monet musiikilliset vaikutteensa idästä. Hän on perehtynyt niin vanhan Persian ja Intian kuin arabienkin musiikkiperintöön soveltaen näitä vaikuttimia ja tekemiään löydöksiä musiikkiprojekteissaan. Miehen soittoa ohjaa silti valtameri-ilmaston värittämä norjalainen tyylitaju, voimakkaat teemat ja kiireetön melodisuus.

Turku Jazz Festival juhlii viisikymppisiä viiden päivän ajan 6.-10.3.2019. Koko ohjelma julkaistaan perjantaina 7.12, ja ohjelmanjulkaisutilaisuus järjestetään Bar Ö:ssä klo 15. Tilaisuudessa esiintyy myös Turku Jazzin vuoden artisti 2019.

Kaikki liput myynnissä 7.12. alkaen.

Turku Jazz in Flames: Winter Hess Huntley (FI/DK/US)
Ke 6.3.2019 klo 19
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Niklas Winter – kitara
Emil Hess – tenorisaksofoni
Richard Huntley – rummut

Nicola Conte Spiritual Galaxy (IT/UK/FI)
Pe 8.3.2019 klo 22.30
Teatro-sali, Logomo
Köydenpunojankatu 14, Turku

Nicola Conte – kitara
Bridgette Amofah – laulu
Gianluca Petrella – pasuuna
Timo Lassy – saksofoni
Luca Alemanno – bassot
Teppo Mäkynen – rummut
Abdissa Assefa – perkussiot

Trygve Seim Helsinki Songs (NO/EE/FI)
La 9.3.2019 klo 21
Teatro-sali, Logomo
Köydenpunojankatu 14, Turku

Trygve Seim – saksofoni
Kristjan Randalu – piano
Mats Eilertsen – basso
Markku Ounaskari – rummut

 

Kuvassa Trygve Seim, kuvaaja: Antonio Armentano.

Kommentoi