Tuomo julkaisee uuden EP:n perjantaina 26.6. – Quarantine Music 1 kypsyi studiossa korona-aikana

entry-image

Quarantine Music 1 on ensimmäinen julkaisu Tuomo Prättälän poikkeusoloissa käynnistämästä projektista ja avaa samalla Prättälän oman levymerkin, Polygamy Recordsin katalogin. Pandemian aikana päiväkirjanomaisesti kirjoitetuista kappaleista koostettu digi-EP näkee päivänvalon perjantaina 26.6. Julkaisulla vierailevat kitaristi Jarmo Saari, räppäri Tommy Lindgren ja lyömäsoittaja Aarne Riikonen.

Tuomon perjantaina 26.6. julkaistava Quarantine Music 1 pitää sisällään valikoiman artistin kevään mittaan Bandcamp-sivullaan julkaisemia kappaleita. Pandemian puhjettua muun muassa Tuomo & Markus -yhtyeen maaliskuinen keikka Yhdysvalloissa SXSW-festivaaleilla sekä huhtikuulle suunniteltu Euroopan kiertue Jonathan Wilsonin lämmittelijänä peruuntuivat, ja Tuomo linnottautui omalle työhuoneelleen. Syntetisaattorijamitteluista, musiikillisista kokeiluista ja päiväkirjamaisista pandemia-arjen pohdinnoista on syntynyt tähän mennessä 24 kappaletta, joista viisi (sekä yksi välisoitto) julkaistaan nyt uudelleenmasteroituna EP-kokonaisuutena kaikissa digitaalisissa kanavissa. Bandcampiin ostettavaksi tuleva digi-EP sisältää lisäksi yhden muualla julkaisemattoman bonusraidan.

”Kun COVID-19-tilanne alkoi näyttää Suomessa huolestuttavalta ja rajoitukset astuivat voimaan, biisien tekemisestä tuli ajantappamisen sijaan kriisiterapiaa”, Tuomo kertoo prosessista. EP:lle valikoituneet kappaleet käsittelevät muun muassa vasta-aineita, pelkoa, kriittisten alojen työntekijöitä, kotonapysymisen ja uloslähtemisen vaikeutta ja lempikahviloiden suljettuna pysymisen aiheuttamaa ahdistusta. "Ajatuksena oli kerätä päiväkirjamainen biisikokonaisuus pandemian ajalta", artisti kiteyttää. Prättälä ei asettanut työskentelyssään rajoitteita tyylilajeille, ja Quarantine Music 1 leikitteleekin soulilla, hip hopilla ja jazzilla, sekä syntetisaattorien elektronisilla äänimaailmoilla.

Tuomo säveltää, soittaa, laulaa, tuottaa ja miksaa kappaleensa pääosin itse, minkä lisäksi perjantaina julkaistavalla EP:llä esiintyvät kitaristi Jarmo Saari, mm. Don Johnson Big Bandista tuttu räppäri-lauluntekijä Tommy Lindgren ja lyömäsoittaja Aarne Riikonen. Yhä käynnissä oleva Quarantine Music -projekti toimi myös sysäyksenä Prättälän oman Polygamy Records -levy-yhtiön perustamiselle, ja julkaisuja on odotettavissa tulevaisuudessa lisää.

Tuomo Prättälä (s. 1979) on jazziin, souliin ja poppiin erikoistunut säveltäjä, laulaja, pianisti ja kosketinsoittaja. Tuomo-nimellä neljä sooloalbumia julkaissut Prättälä on tehnyt 2000-luvun alusta saakka uraauurtavaa työtä suomalaisen jazz- ja popmusiikin saralla muun muassa osana sellaisia kokoonpanoja kuin Tuomo & Markus, Quintessence, Ilmiliekki Quartet, Emma Salokoski Ensemble, MP4 ja The Northern Governors. Tuomo & Markus -yhtyeensä kanssa hän on kiertänyt ja levyttänyt myös Pohjois-Amerikassa mm. arvostetun Wilco-yhtyeen lämmittelijänä.

Tuomo: Quarantine Music 1
Polygamy Records (digi)
Julkaisupäivä 26.6.2020

1. Antibody
2. Monday Afternoon
3. Ominous (Interlude)
4. Cute Baristas 2020
5. Invisible
6. Did You Forget To Be Afraid Today?

Tuomo Prättälä, laulu & kaikki instrumentit / Jarmo Saari, kitara (1.) / Tommy Lindgren, laulu (4.) / Aarne Riikonen, perkussiot (6.)

Sävellykset: Tuomo Prättälä (2., 3., 5.), Tuomo Prättälä & Jarmo Saari (1.), Tuomo Prättälä (säv. & san.) & Tommy Lindgren (san.) (4.), Tuomo Prättälä & Aarne Riikonen (6.)
Miksaus: Tuomo Prättälä
Masterointi: Svante Forsbäck / Chartmakers
Kansikuva: Tuomo Prättälä

facebook.com/tuomomusic
instagram.com/tuomomusic
tuomo.bandcamp.com

Kommentoi