Toinen albumi ulos Equally Stupidilta 27. tammikuuta

entry-image

Suomalais-sveitsiläis-islantilainen kolmikko julkaisee kakkosalbuminsa Escape From The Unhappy Society 27. tammikuuta tamperelaisella Eclipse Musicilla. Levynjulkaisua seuraa mittava Suomen-kiertue.

Equally Stupid on Pauli Lyytisen, Sigurdur Rögnvaldssonin ja David Meierin muodostama vahva ja energinen yhtye, jonka tuotanto on melodista ja rytmisesti monikerroksista. Menevät, muun muassa progressiivisesta rockmusiikista ammentavat sävellykset jättävät runsaasti tilaa väkeville solisteille.

Eclipse Musicin helmikuussa 2014 julkaisema debyyttilevy Exploding Head sai riemastuttavan vastaanoton niin mediassa kuin konserttisaleissakin. Trion toinenkin albumi Escape From The Unhappy Society julkaistaan samalle levymerkille Vapaat äänet - kiertueen yhteydessä tammi-helmikuussa 2017. Toisella kokopitkällään räjähtävä kolmikopla vie musiikkinsa entistä persoonallisempaan ja mielikuvitusrikkaampaan suuntaan monenkirjavine sävellyksineen ja soitinyhdistelmineen.

Trio koostuu kolmesta omaleimaisesta artistista, joista jokaisella on takanaan jo yli 10 vuoden aktiivinen kansainvälinen ura oman musiikin parissa. Lyytisen viime vuosien aktiivisimpia yhtyeitä ovat olleet mm. ElifantreePauli Lyytinen Machinery ja Raoul Björkenheim eCsTaSy. Rögnvaldsson on tullut tutuksi mm. Sigurdur Rögnvaldsson Dark Forest-, DEFEKT- ja Uinuva-yhtyeistään, kun taas Meier on viime vuosina ollut esillä mm. Schnellertollermeier-, Trio Riot- ja Hunter-Gatherer -yhtyeillään.

Equally Stupid
Pauli Lyytinen - tenori-, basso-, ja alttosaksofoni, efektit, syntetisaattori, sävellys
Sigurdur Rögnvaldsson (IS) - baritonikitara, sävellys
David Meier (CH) - rummut

"This is truly rewarding improvisational music, with the two leading instruments straining for boundaries of affinitive dissonance in an appealing percussive soundscape."
**** (4/5 stars) - Anthony Shaw, allaboutjazz.com

"Ensimmäisen biisin ensimmäiset hetket ottavat heti luulot pois." - Soundi 3/2104

JULKAISUKIERTUE / Vapaat äänet
pe 27.1. Pori, Validi Karkia -klubi Porin pääkirjasto
la 28.1. Tampere, Eclipse Jazz Club @ Tampereen Ylioppilasteatteri
su 29.1. Hämeenlinna, Suistoklubi
Ke 1.2. Turku, Tiirikkala
To 2.2. Raahe, Raahen teatteri / järj. Rajatsi
Pe 3.2. Kuopio, Kings Crown / järj. Kuopio Jazz & Blues
la 4.2. Joensuu, Pakkahuone / järj. Jazzkerho 76
su 5.2. Viitasaari, Miekkaniemi
ma 6.2. Orivesi, Oriveden opisto
ti 7.2. Jyväskylä, Poppari
ke 8.2. Helsinki, Malmitalo
pe 10.2. Tallinna, Theater No99 Jazz Club "Talve Jazz" Jazzkaar

http://www.equallystupid.net/ 

www.eclipse-music.net 

Kommentoi