Tiivistunnelmaista instrumentaalimusiikkia esittävä Tuomas Paukku Scription julkaisi musiikkivideon

entry-image

Visuaalisesti kekseliäällä Opening-videolla nähdään muun muassa valon ja varjon leikkiä. Tuomas Paukku Scription keikkailee huhtikuussa Turussa ja Joensuussa.

Jazzkitaristi Tuomas Paukun luotsaama Tuomas Paukku Scription julkaisi maaliskuun lopussa musiikkivideon kappaleestaan Opening. Yhtyeen keväällä 2018 julkaistun debyyttialbumin päätösraita saa komean visuaalisen olomuodon Antti Kujanpään kuvaamassa videossa, jossa jylhää ja postrock-vaikutteista jazzmusiikkia kuvittavat upeat maisemaotokset sekä valon ja varjon geometrinen leikki. Tuomas Paukku Scription esiintyy Turun Logomossa 13.4. ja Joensuun Pakkahuoneella 26.4.

Nimestään huolimatta Opening on keväällä 2018 Eclipse Music -levymerkillä julkaistun Tuomas Paukku Scription -albumin viimeinen kappale, eräänlainen summaus. 

"Opening tiivistää Scriptionin debyyttilevyllä vallitsevia tunnelmia lyhyeksi kuvaelmaksi. Kappale ansaitsi paikkansa levyn päätösraitana, sillä se sitoo yhteen sekä henkilökohtaisia että uuden yhtyeen alkutaipaleeseen liittyviä vaiheita. Asioiden päättyminen merkitsee yhtä lailla uusien alkua", Paukku avaa kappaleen taustaa. 

Tuomas Paukku Scriptionin samanniminen debyyttialbumi julkaistiin toukokuussa 2018 Eclipse Musicin kautta ja se huomioitiin mm. Spotifyn suositulla State of Jazz -soittolistalla. Yhtyeen omaleimainen ja tiivistunnelmainen musiikki nojaa tyylillisesti moderniin jazzimpressionismiin ja post bopiin, mutta hakee jatkuvasti uusia vivahteita ja näköaloja myös jazzilmaisun ulkoreunoilta. Nuoren suomalaisen jazzsoittajiston aktiivisesta kärkiryhmästä koostuvassa Scriptionissa Paukun rinnalla musisoivat pianisti Artturi Rönkä, basisti Janne Tuovinen sekä rumpali Tomi Saikkonen

"Perustettuani Scriptionin keväällä 2016 oli alkanut musiikillinen tutkimusmatka, jonka aikana sain otteen monista sisäisistä solmuistani. Studiosession lähestyessä havahduin, sillä olin tietämättäni onnistunut myös avaamaan niitä säveltämällä. Levylle on tästä matkasta kaivertunut joitain jälkiä kaikkien kuultavaksi, ja koen albumin hyvin avoimena tunnustuksena, avautumisena", yhtyeenjohtaja kertoo.

Debyyttialbumilla saavat sijaa erityisesti läpisävelletyt osiot ja rakenteet, ja sama suunta ja henki säilyy myös Paukun uudessa sävellysmateriaalissa, jota yhtye valmistautuu levyttämään alkuvuodesta 2020.

Tuomas Paukku (s. 1984) on Helsingissä asuva, mutta pitkään Jyväskylässä vaikuttanut kitaristi ja säveltäjä. Tukholman Kungliga Musikhögskolanissa opiskelleen Paukun nuorten ruotsalaismuusikoiden kanssa perustama Tuomas Paukku Description julkaisi kehutun debyytti-LP:nsä loppuvuodesta 2016. Sittemmin Paukun omimman musiikin viestikapula on siirtynyt uudelle kotimaiselle Tuomas Paukku Scription -yhtyeelle. Omien musiikkiprojektiensa lisäksi Paukku on viime aikoina nostanut voimakkaasti vanhan kotikaupunkinsa Jyväskylän profiilia jazzkaupunkina järjestämällä korkeatasoista Jazz Jkl Live -konserttisarjaa. 


Tuomas Paukku Scription: Opening
Musiikkivideo, julkaisupäivä 29.3.2019

Sävellys ja sovitus: Tuomas Paukku
Ohjaus: Tuomas Paukku ja Antti Kujanpää
Kuvaus ja editiointi: Antti Kujanpää
Äänitys ja miksaus: Joonas Saikkonen
Masterointi: Jarno Alho

Tuomas Paukku Scription
Tuomas Paukku - kitara
Artturi Rönkä - piano
Janne Tuovinen - basso
Tomi Saikkonen - rummut

Tuomas Paukku Scription live
13.4. Logomo, Turku (Flame Jazz)
26.4. Pakkahuone, Joensuu (Jazzkerho -76) 

Tuomas Paukku Scription -albumi kuunneltavissa Spotifyssa: https://spoti.fi/2JFk4If
facebook.com/tuomaspaukkumusic/

Kommentoi