Tampere Filharmonian puistokonsertti kutsuu taas Sorsapuistoon – Tampere-talon syyskauden ohjelmistossa myös jazzin legendoja ja juurimusiikin juhlaa

entry-image

Tampere-talon kulttuurisyksy käynnistyy perinteikkäällä Tampere Filharmonian puistokonsertilla Sorsapuistossa perjantaina 10.8. Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin johtamassa ilmaiskonsertissa on luvassa muun muassa Tampereen Työväen Teatterin näyttelijöiden musikaalitulkintoja. Tampere-talon syyskaudella kuullaan myös kotimaisen jazzin legendoja, Paula Koivuniemeä roots-sovituksilla sekä tamperelaisrokkarien lasten tulkintoja isiensä teoksista. 

Tampere-talo, Tampere Filharmonia ja Tampereen Sähkölaitos järjestävät perinteikkään puistokonsertin perjantaina 10.8. Santtu-Matias Rouvalin johtaman orkesterin solisteiksi saapuvat Tampereen Työväen Teatterin musikaalitähdet Petra Karjalainen ja Saska Pulkkinen. Illan aikana kuullaan muun muassa säveltäjä Leonard Bernsteinin tunnetuimman teoksen West Side Storyn lauluja ja sinfonisia tansseja. Tampere Filharmonian konsertti alkaa klo 19. Orkesteria lämmittelee tuttuun tapaan Tampere Filharmonian soittajista ja heidän ystävistään koostuva funkia ja soulia soittava The Dumb Stuff Band solisteinaan Leni Välimäki ja Juha Junttu.

– Tamperehan on teatterikaupunki, niin me orkesterin kanssa halutaan ottaa sellasta näkökulmaa tähän puistokonserttiin. Ja nythän on vielä Tampereen Teatterikesän viisikymppiset ja Bernsteinin satavuotisjuhla, siksikin tällainen ohjelma. On hauskaa avata kausi puistossa, siellä on tähän asti ollut joka kerta tosi hyvä meininki, puisto on ollut täynnä jengiä ja se on ollu tosi hauskaa! Pitää vaan toivoa, että aurinko paistaa, kommentoi Tampere Filharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali.

Tule mukaan Puistokonsertin Facebook-tapahtumaan täällä.

Puistokonsertin tapahtumasivut löydät täältä.Kotimaisen jazzin legendat tähdittävät syksyn konsertteja 

Tampere-talo tarjoilee syyskaudella kattauksen kotimaisen jazzin parhaita paloja. Neliosaisessa Jazzin legendat -konserttisarjassa esiintyvät Ella Fitzgeraldia tulkitseva Aili Ikonen (20.9.), ”kahdentoista puhaltimen Penan” johtama Pentti Lahti Quintet (18.10.), pianistitaituri Heikki Sarmanto (15.11.) sekä dixielandille ja swingille omistautuva Antti Sarpila Swing Band (5.12.). Jazzin legendat -konserttisarjaan myydään myös kaikki neljä keikkaa sisältäviä kimppalippuja. Jazzin ystäviä kiinnostaa varmasti myös Ricky-Tick Big Band & Julkinen sana -yhtyeen komea paluu Tampere-taloon 20.10.

Iskelmätähti Paula Koivuniemi saapuu Tampere-taloon Suomen kovimpien kansanmusiikki- ja folk-ammattilaisten tähdittämän Roots & Friends -yhtyeen kanssa 14.10. Koivuniemen tuotanto taipuu upeisiin juurimusiikin tunnelmiin muun muassa harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaaran ja jouhikkovelho Pekko Käpin säestyksellä. Toinen odotettu vieras on Lontoon kesäolympialaisissakin hurmannut slovakialainen Gypsy Devils Orchestra (2.9.), joka yhdistelee aineksia romanimusiikista, jazzista ja klassisesta musiikista ja johdattaa yleisön keskieurooppalaiseen kiertolaistunnelmaan. Kansainvälistä väriä tuo myös gospelillaan hurmaava Grammy-ehdokas Harlem Spirit of Gospel -kuoro (3.12.), jonka laulajat ovat esiintyneet lukemattomien suurnimien kuten Elton Johnin, Aretha Franklinin, Steven Tylerin ja Stevie Wonderin kanssa. Kotimaista rytmimusiikin kärkeä edustaa puolestaan Honey B & T-Bones (27.10.), ja suomirockin ystäviä hemmotellaan Isiemme teokset -isänpäiväkonsertissa (11.11.), jossa tunnettujen tamperelaismuusikkojen lapset esittävät tulkintoja isiensä tuotannosta isänpäivän kunniaksi. Luvassa on muun muassa Popedan ja Miljoonasateen ikivihreitä lahjakkaiden nuorten tulkitsemina.

Tampere-talon syksyn 2018 ohjelmistosta ovat jo myynnissä The Blind Boys of Alabama, Egotripin 25-vuotisjuhlakonsertti, Suuri Kansainvälinen Balettigaala 2018, Michael Monroe, Jarkko Martikainen, Edu Kettunen, Marion ja Joel Hallikainen sekä Tuomo Rannankari ja Hiekkakakkuorkesteri. Konserttiohjelmisto täydentyy vielä keväällä 2018, ja seuraava konserttijulkistus on luvassa ensi viikon aikana.Lisätietoja Tampere-talon syksyn konserteista:

10.8. Tampere Filharmonian Puistokonsertti

27.8. Suuri kansainvälinen balettigaala 2018

2.9. Gypsy Devils Orchestra

15.9. Jarkko Martikainen ja Luotetut miehet

16.9. Tuomo Rannankari ja Hiekkakakkuorkesteri

20.9. Jazzin legendat, Aili Ikonen: Tribute to Ella

21.9. Marion ja Joel Hallikainen

5.10. Edu Kettunen

14.10. Paula Koivuniemi Roots & Friends

18.10. Jazzin legendat, Pentti Lahti Quintet

20.10. Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana

27.10. Honey B & T-Bones

28.10. Michael Monroe

29.10. The Blind Boys of Alabama

11.11. Isiemme teokset -isänpäiväkonsertti

15.11. Jazzin legendat, Heikki Sarmanto

25.11. Egotrippi ja Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri

3.12. Harlem Spirit of Gospel -kuoro

5.12. Jazzin legendat, Antti Sarpila Swing Band

Kommentoi