Syksyn jaZZanti-konserttisarja julki

entry-image

Helsinki Jazz ry:n järjestämässä jaZZanti-konserttisarjassa on tänä syksynä neljä mielenkiintoista konserttia.

JaZZanti-konserteissa on esillä nykyjazzia ja improvisaatiomusiikkia ravintola Laulumiehissä. Konserttikonseptissa on tarkoitus luoda välitön vuorovaikutussuhde muusikoiden ja kuuntelijoiden välillä. Musiikki soi tilan hyvän akustiikan ansiosta mahdollisimman luonnollisena ja vahvistamattomana, ainoastaan tarvittaessa käytetään instrumenttikohtaisia vahvistimia. Syksyn ohjelma on mielenkiintoinen ja monipuolinen, se tarjoaa kiinnostavia suomalaisia jazzyhtyeitä ja sekä ulkomaisia muusikkovieraita Japanista ja Yhdysvalloista. Konsertteja tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

10.9. klo 19
Pepa Päivinen & Good Romans
Pepa Päivinen, puhaltimet
Ilari Filander, kitara
Jussi Miettola, rummut

Good Romans on yhtä kuin Ilari Filander ja Jussi Miettola. Improvisoitua musiikkia jo vuodesta 2008. Pepa Päivinen on suomalainen jazzmuusikko ja saksofonisti. jaZZanti-konsertissa nämä lahjakkaat ja nuorekkaat herrasmiehet yhdistävät voimansa ja jakavat kanssamme hetkessä sävelletyn teoksen. Luvassa on avaruusromua, sumutorvien ulinaa, paistinpannujen kalsketta. Virheen pelko on kipsin alku!
www.goodromans.com

22.10. klo 19
Trio Mike Koskinen, Mikko Innanen, Teppo Hauta-aho
Mike Koskinen, piano ja trumpetti
Mikko Innanen, saksofonit ja puhaltimet
Teppo Hauta-aho, basso ja sekalaiset instrumentit

Syksyn toisen konsertin muusikot ovat myös eri sukupolvien taiteilijoita, joita improvisaatio yhdistää. Mike Koskinen on pitkään asunut USA:ssa ja häntä on ollut harvoin mahdollisuus kuulla vanhassa kotimaassaan. Mikko Innanen on monipuolisimmista ja kansainvälisimmistä jazzmuusikoistamme ja hän soittaa lukemattomissa omissa ja muiden muusikoiden yhtyeissä. Yhdistävänä lenkkinä on pitkän uran tehnyt monipuolinen muusikko ja säveltäjä Teppo Hauta-aho.

29.10. klo 19
Esa Pietilän "Liberty Ship" -levyn julkaisukeikka
Esa Pietilä, saksofonit
Ari Rissanen, piano
Antti Lötjönen, basso
Olavi Louhivuori, rummut

Esa Pietilä on koonnut mielenkiintoisen uuden kokoonpanon, jossa on mukana tunnettuja ja monipuolisia muusikoita. Yhtye julkaisee ensimmäisen levynsä konsertissa ja siitä tiedotetaan myöhemmin laajemmin.

19.11. klo 19
Yoko Miura solo & duo Teppo Hauta-ahon kanssa
Yoko Miura, piano
Teppo Hauta-aho, basso ja sekalaiset instrumentit

Yoko Miura on syntynyt Niigatassa, Japanissa. Hän on opiskellut pianon soittoa Japanissa ja Keski-Euroopassa. Hän konsertoi myös Euroopassa sekä jazz- että konserttimusiikkiyhteyksissä. Hän tulee vierailemaan Suomessa ensi kertaa taiteilijana. Hänen kanssaan esiintyy tässä konsertissa Teppo Hauta-aho, jonka kanssa Miura on jo soittanut aikaisemmin Euroopassa vieraillessaan.
http://yokomiura.main.jp/home/english.html

Kaikki konsertit alkavat klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2, www.digelius.fi. Konsertteja tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

Kommentoi