Suomijazzin historiaopinnot alkavat yliopistotasolla

entry-image

Sibelius-Akatemia aloittaa keväällä ensimmäisenä Suomessa maamme jazzhistorian opetuksen yliopistotasolla.

Suomalaisen jazzmusiikin historian perusteet -kurssi pidetään 2014 kevätlukukaudella ja se on osana yleistä musiikin historian perusteiden kurssiryhmää. Kurssi sisältyy myös avoimen yliopiston tarjontaan. Opettajana toimii musiikin maisteri Atro "Wade" Mikkola, joka on opettanut myös jazzmusiikin ja afroamerikkalaisen musiikin historiaa sekä Sibelius-Akatemiassa, että Metropoliassa.

Kurssilla käsitellään afroamerikkalaisen jazzmusiikin toteutumista ja muotoutumista suomalaisessa kulttuuripiirissä, ja tärkeimpiä hahmoja, jotka tässä toiminnassa ovat tulleet esille.

Kurssin sisältöä rikastuttavat vierailevat haastateltavat, jotka tuovat oman asiantuntemuksensa syventämääneri aikakausien käsittelyä - Pentti Lasanen, Heikki Sarmanto, Markku Johansson ja Timo Wuori ovat puheenvuorossatällä lukukaudella. JAPA:lla, eli Suomen Jazz & Pop Arkistolla on myös osuutensa kurssin toteutuksessa. Opetusmateriaalina käytetään pitkälti JAPA:n julkaisemaa levymateriaalia, ja arkisto myös tallentaa kurssin puitteissa tapahtuvat haastattelut videolle.

Opetuksen runkona toimii JAPA:n ensimmäisen puheenjohtajan, Jukka Haaviston julkaisema kirja "Puuvillapelloilta kaskimaille". Tämän teoksen e-kirjan sovellutusta tullaan koekäyttämään opetuksessa kevään aikana.

Kurssille voi vielä ilmoittautua ja rajoitettu määrä voidaan hyväksyä avoimen yliopiston puitteissa. Ilmoittautumisesta tietoa: http://www.siba.fi/avoinyliopisto 

Kommentoi